DVD - Arvostelu

Taken DVD arvostelu kansi

Taken

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Steven Spielbergin tuottama, amerikkalaisella Sci-Fi –kanavalla esitetty kymmenosainen minisarja avaruusolioiden ja ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta. Sarja seuraa kolmea perhettä neljän sukupolven ajan lähtien 1940-luvun Roswellistä ja päätyen aina nykypäivään asti. Tarina on riittävän monipuolinen pitämään mielenkiinnon vaivatta yllä, sillä hahmoja on runsaasti, ja heillä kaikilla on kaikilla oma suhtautumisensa ekstraterrestriaalisiin ilmiöihin. Myös pitkälti tuntematon, mutta osaava näyttelijäkaarti on oleellinen osa hahmojen toimivuutta. Sarja yltää kirkkaasti Sci-Fi-kanavan keskimääräisten, yhden ajatuksen tuotosten yläpuolelle, ollen jo oikeastaan scifi-vivahteinen, täysiverinen draama. Kuten E.T:n ohjaajalta voisi odottaa, sarja on toistuvasta jännityselementistä ja joistakin karuistakin tapahtumista huolimatta varsin lämminhenkinen ja katsannoltaan positiivinen tapaus. Puvustus ja lavastus on tehty mallikkaasti, eikä useimpia tehosteitakaan tarvitse karsastaa, vaikkei elokuvatasolle ole aivan raskittu nousta. Jaksot on taltioitu pareittain viidelle levylle, minkä lisäksi pahvikotelosta löytyy kuudes ekstralevy.

Kuvan heikoin kohta on sen lievä pehmeys, mutta käytännössä jälki on kuitenkin miellyttävän tarkkaa ja yksityiskohtaista. Kohinaa esiintyy tasaisesti, mutta reunavärinä ja – kuten odottaa sopii – roska ovat pannassa. Väritoistoltaan jälki on myös huolitellun sävykästä. DD5.1-ääniraita on moitteettoman selkeä, ilahduttavan vivahteikas ja ajoittain myös verrattain tilava ja tehokas. Ekstralevyllä hyvä, asiallinen 43-minuuttinen dokumentti, joka käsittelee jokaista sarjan tekemisen osa-aluetta runsaiden haastattelu-pätkien säestämänä. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Tobe Hooper
Pääosissa: Adam Kaufman Andy Powers Anton Yelchin Catherine Dent Chad Morgan Dakota Fanning

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2003Kesto: 885 minuuttia
Julkaisija: DreamworksKuva:
Anamorfinen 1.78
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 109338EAN: 5050583011219

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Dreamworks) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään