Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Everest

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Vuoden 1996 tositapahtumiin perustuva hurja tarina ryhmästä elämysmatkailijoita, jotka pyrkivät Everestin huipulle enemmän rahalla ja tahdolla kuin raudan lujalla osaamisella. Rob Hallin (Jason Clarke) ja Scott Fischerin (Jake Gyllenhaal) vetämät kiipeilyryhmät veivät huipulle 16 roimasti maksavaa asiakasta 6 oppaan ja 15 sherpan voimin, mutta vastoinkäymisten käytyä ylivoimaisiksi seurueesta kahdeksan jäi vuoren rinteille.

Everestin kiipeilyturismin alkuaikoihin sijoittuva elokuva vakuuttaa vahvalla läsnäolon tunnulla, jonka kapellimestarina islantilainen Baltasar Kormákur tuntuu olevan mitä suuremmissa määrin mies oikeassa paikassa. Vertical Limitin kaltaisten raflaavien spektaakkeleiden sijaan elokuva tarjoaa virheettömän autenttiselta maistuvan ja läpeensä koukuttavan matkan, jossa nousun jännitys kääntyy huipulla vatsaa vääntäväksi eloonjäämistaisteluksi luonnonvoimia ja kehon rajoitteita vastaan. Jopa hurjimmat toimintajaksot tuntuvat pysyvän uskollisina tositapahtumille ja välttävän tavanomaiset Hollywood-kliseet. Ohjaaja kertoo motokseen kuvauksissa "Please, no acting", ja tämä aitous näkyy myös lopputuloksessa.

Elokuvan synkkä lopputulema tipahtaa perspektiiviin tarkasteltaessa vuoren historiallisia tilastoja, joiden valossa yksi neljästä rinteeseen nousseesta kiipeilijästä jäi matkalle. Vuonna 1996 nuosijoita oli hämmästyttävät 398 kappaletta, joista 12 menehtyi.

IMAX 3D:nä alunperin nähty elokuva on komeaa katsottavaa. Tuuli viuhuu uskottavasti kotiteatterissa ja majesteettiset huiput piirtyvät komeasti. Tämä ei suoranaisesti ole Hollywood-magnitudin efektisirkus, mutta paikallaolon illuusio on virheetön. Ekstroissa hyvä ohjaajan kommenttiraita, hyvä lyhyt making of (11 min.) ja tämän jatkeena koosteet tositarinasta (7 min.), kiipeilykoulusta (5 min.) ja studiokuvauksista (5 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Baltasar Kormakur
Pääosissa: Jason Clarke Josh Brolin John Hawkes Sam Worthington Emily Watson Jake Gyllenhaal Keira Knightley Robin Wright
Tarina: William Nicholson Simon Beaufoy
Kuvaus: Salvatore Tottino
Musiikki: Dario Marianelli

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2015Kesto: 121 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
MPEG-4 AVC 2.40
Ääniraita: Dolby Atmos 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5053083059750

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään