Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Deep Impact

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Seitsemän vuotta ennen hurrikaani Katrinan tapahtumia ja kymmenen vuotta ennen Barack Obaman valintaa valmistunut elokuva asettaa Morgan Freemanin johtaman vapaan maailman tiukan paikan eteen kun nimetön meteoriitti uhkaa syöstä maapallon takaisin lähtöruutuun. Nopealiikkeinen jännäri luo tehokkaasti tunnelmaa etenkin alkupuolellaan ja näyttää yhä tehosteiltaan komealta. Samalla voi tuntea kiitollisuutta siitä, että huomattavat meteoriitit ovat sen verran harvinainen tapahtuma ettei niitä ole tarpeen nimetä hurrikaanien tapaan juoksevilla aakkosilla.

Siinä missä Armageddon on sopivan macho toimintapätkä kaveriporukan rentoon leffailtaan, on tämä se fiksumpi meteoriittikatastrofielokuva. Parempi näyttelijäkaarti kuin Armageddonissa ja mikä hienointa: ei Aerosmithin äsryttävää, radiossa ja MTV:llä aikoinaan loppuun kulutettua renkutusta, eikä Ben Affleckin ja Liv Tylerin vaivalloista hempeilyä, jota ei ilman raskasta puudutusta pitäisi koskaan erehtyä katsomaan. Elokuva ansaitsee erityismaininnan Elijah Woodin hahmon loistavasta kosinnasta: otatko sormuksen vai jättiläiskiven niskaasi.

Erinomaisen vakaa ja luonnollinen kuva ei silottele turhaan filmin hienoista rakeisuutta ja näyttää kauttaaltaan miellyttävän tarkalta. Aivan viimeinen terä jää ehkä puuttumaan tummasävyisen perusilmeen jättäessä osan yksityiskohdista aina varjoihin, mutta aihetta moitteisiin tämä ei anna. Häviötön Dolby TrueHD -ääniraita soi kunnialla, mutta kuulostaa dialogiltaan hieman kireältä suhteessa uusimpiin referenssilevyihin. Tilakanavat ovat ahkerassa käytössä ja musiikki toistuu puhtaasti.

Ekstroissa ohjaajan sekä erikoistehosteista vastanneen Scott Farrarin rauhallinen, mutta antoisa kommenttiraita, sarja hyviä making of -dokumentteja (yht. 32 min.), kuvagalleria ja uutuutena teaseri ja traileri teräväpiirtomuodossa. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Mimi Leder
Pääosissa: Tea Leoni Elijah Wood Morgan Freeman Robert Duvall Vanessa Redgrave Maximillian Schell
Tarina: Bruce Joel Rubin Michael Tolkin
Kuvaus: Dietrich Lohmann
Musiikki: James Horner

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1998Kesto: 121 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 2.35
Ääniraita: Dolby TrueHD5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 100730  

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään