Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

The Giver

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Filosofinen tulevaisuudenfantasia yhteiskunnasta, jossa sota ja rakkaus on karkoitettu tunnetun maailman rajojen ulkopuolelle. Kontrolloitu maailma on täydellinen: mauton, hajuton, tasavertainen ja mekaanisen eksakti. Tarjoiltu tasapaksu elämä riittää useimmille, mutta ei enää yhdelle pojalle, jolle on valittu ihmiskunnan salatun menneisyyden vaalijan rooli.

Elokuva virittää maailmansa tehokkaasti ja asettaa erikoisen pelilaudan, jolla eliitti tietää ja näkee kaiken paitsi menneisyyden. Menneisyys on varattu yhdelle kirjastonhoitajalle, jonka raskas taakka tulee muilta evätyn valehtelukyvyn kera. Elokuva pomppii vetreästi ympäri filosofista häkkiään, mutta ei aivan onnistu irrottamaan mehiläisyhteiskunnastaan tuoretta dramatiikkaa. Pumpulin pehmeä ajatusleikki käy läpi sarjan ilmeisempiä dilemoja, mutta ei tunnu pääsevän niitä pidemmälle.

Lois Lowryn samannimiseen nuortenkirjaan (1993) pohjautuva tarina on viihdyttävä, mutta lopulta tuskin omaperäinen. Tarinan punainen lanka on scifin peruskauraa ja visuaalisena tehokeinona käytetty värikikka on sekin tuttu vuosien takaisesta Pleasentvillestä, jossa sitä myös osattiin käyttää paremmin. Elokuvan päättävä kuplan puhkaisu maistuu sekin enemmän helpolta sineetiltä kuin saavutukselta tai revelaatiolta. Kokonaisuus on kuitenkin kaikessa viattomuudessaan hellyttävä. Kirjasarjassa on ilmestynyt kolme jatko-osaa.

Erinomainen kuva on terävä ja hallitun huoliteltu jo alun mustavalkojaksossa, ja värin astuttua mukaan myös luontevan värikylläinen. Harmillisesti Pleasentville-kikka tuntuu puolivillaisesti toteutetulta kopioinnilta, ja myös iskeviksi tarkoitetut välähdykset ihmiskunnan sodista tuntuvat koulutv-tason helpoilta dramatisoinneilta. Hyvä hillitty äänimaailma, jossa myös musiikkiraita toimii mukavasti.

Ekstroissa pidennetty kohtaus (9 min.) ja koosteet vuosien takaisesta käsikirjoituksen lukussessiosta (40 min.), elokuvan synnystä (22 min.), tunnusmusiikista (3 min.), kirjailijan mietteistä (4 min.) ja tekijöiden kyselytunnista (36 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Philip Noyce
Pääosissa: Brenton Thwaites Jeff Bridges Meryl Streep Alexander Skarsgård Katie Holmes Odeya Rush Taylor Swift
Tarina: Michael Mitnick Robert B. Weide Lois Lowry
Kuvaus: Ross Emery
Musiikki: Marco Beltrami

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2014Kesto: 97 minuuttia
Julkaisija: ScanboxKuva:
MPEG-4 AVC 2.35
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5706140573200

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Scanbox) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään