Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

The Deer Hunter

Kauriinmetsästäjä 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Dualistinen näkökulma Yhdysvalloista 1960-luvun lopulla. Slaavilaistaustaista terästyöläisten yhteisöä kuvataan ensiksi Michiganin rautasuonen tienoilla, jonne myös skandinaavit aikoinaan suuntasivat. Metsästys, ripaska ja votka vaihtuvat pian Vietnamin helvettiin, metsästysmatkat venäläiseen rulettiin.

Upean dramaattinen, väritoistoltaan elävä ja sävyltään ihailtavan synkkä, mutta jäsentynyt kuva. Muutamaan otteeseen kuvanlaatu tipahtaa hieman ollen paikoin havaittavan rakeinen ja toisinaan hieman pehmeä ja hailakka, mutta tällaiset ongelmat koskevat onneksi vain yksittäisiä otoksia. Ikäänsä nähden kyseessä onkin viiden tähden esitys, joka ei pahasti kalpene tuoreempienkaan elokuvien rinnalla.

Äänipuolella toistosta vastaa häviötön DTS-HD Master Audio 5.1, joka ei peitä ikäänsä aivan yhtä hyvin kuin kuva, mutta kuulostaa silti moitteettoman selkeältä ja hetkittäin myös häivähdyksen tilavalta. Joillakin nettipalstoilla levyn 5.1-ääniraidasta on esitetty vaihtelevia arvioita ja väitetty myös äänenkorkeuden olevan aavistuksen pielessä. Käytännössä ilmiötä on hyvin vaikea havaita ilman verokkiraitaa, eikä siitä ole millään muotoa ongelmaksi asti. Vertailua varten levyltä kuitenkin löytyy myös DTS-HD Master Audio -koodattu stereoraita, jolta kyseistä ongelmaa ei ole raportoitu.

Kyseessä on Criterion Collectioneihin rinnastuva Studio Canal Collection -sarjan julkaisu, joten myös ekstroista löytyy. Mukana on erinomainen ohjaajan kommenttiraita, Mickey Rourken mietteitä elokuvasta (3 min.), hyvä ranskalaisdokumentti Vietnamin sodasta (48 min.) ja koosteet elokuvasta ohjauksen (24 min.), kuvaamisen (16 min.) ja näyttelemisen (16 min.) kannalta. Sokerina pohjalla elokuvan traileri. Kirjamaisesta pahvikotelosta löytyy lisäksi 10-lehtinen vihkonen. (PS/IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Michael Cimino
Pääosissa: Robert De Niro Christopher Walken John Cazale John Savage Meryl Streep
Tarina: Michael Cimino Deric Washburn Louis Garfinkle Quinn K. Redeker
Kuvaus: Vilmos Zsigmond
Musiikki: Stanley Myers

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1978Kesto: 184 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
VC-1 2.35*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 87433  

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään