DVD - Arvostelu

Medusan isku DVD arvostelu kansi

Medusan isku

The Bourne Supremacy 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Robert Ludlumin romaaneihin pohjautuvat medusaseikkailut eivät ehkä ole aivan yhtä valovoimaisia tai esteettisesti hiouttuja kuin triplaäksät ja bondit, eivätkä yhtä älykkäitä kuin genrensä parhaimmisto (viimevuosilta parhaana mainittakoon Spy Game), mutta viihdyttävinä ja miellyttävän vakavaotteisina agenttitrillereinä ne ovat mainio lisä sinänsä jo pohjattoman mielenkiintoiseen vakoilugenreen.

Siinä missä ensimmäinen osa varioi teemaa ”agentti yrittää selvitä muistinmenetyksestä” on tässä edetty lineaarisesti tutkailemaan kuinka (varhais)eläköitynyt agentti vielä ajetaan kolostaan kostonralliin. Kumpi sitten lieneekään historiallisesti elokuvantekijöiden keskuudessa suositumpi aihe, tuntuu tämä ensimmäinen jatko-osa silti olevan otteeltaan hieman tuoreempi ja jopa omaperäisempi kuin edeltäjänsä.

Elokuva ei ole vailla pieniä loogisia lipsahduksia, mutta viihdearvot ovat kohdallaan ilman XXX:n ja I Spy:n kaltaista hoopoilua. Erittäin hyvä, muttei täydellinen.

Kuva on kauttaaltaan kiitettävän, joskaan ei ehdottoman tarkka. Hillitty väritoisto ja havaittava rakeisuus luovat hyvän tunnelman, mutta kuvaustyöskentelyssä on turvauduttu tarpeettoman uskollisesti hyödyntämään käsivaraa ja tiukkoja lähikuvia. Toisaalta tämän ”iholla”-toteutuksen täydentää musiikiltaan ja tehosteiltaan iskevä ja asiallisen synkistelevä ääniraita. Myös tilakuvaa hyödynnetään, mutta ei aivan yhtä mieleenpainuvin tuloksin kuin ensimmäisessä elokuvassa. Suomeksi tekstitetyissä ekstroissa ohjaajan vaisu kommenttiraita, poistettuja kohtauksia (7 min.) ja sekalainen kokoelma lyhyitä minidokumentteja elokuvan ilmeestä (5 min.), rooleista (5 min.), kuvauspaikoista (5 min.), musiikista (5 min.), tehosteista (4 min.), kohtausten kuvaamisesta (yht. 18 min.) ja näyttelijöiden perehdyttämisestä (4 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Paul Greengrass
Pääosissa: Matt Damon Franka Potente Brian Cox Julia Stiles
Tarina: Robert Ludlum Tony Gilroy
Kuvaus: Oliver Wood
Musiikki: John Powell

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2004Kesto: 104 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 2.35
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 110822EAN: 5050582277623

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään