4K/UHD - Arvostelu

4K UHD arvostelu kansi

Arrival

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Kaihomielinen tieteiseepos saattaa ihmiskunnan nenätysten avaruusolioiden kanssa ja asettaa lingvistisen pähkinän, jonka palkintona on joko sota tai rauha.

Interstellar-elokuvaa muistuttava hidasvetoinen trippi hiipii ansiokkaasti genren tavanomaisia askelmerkkejä pitkin, mutta pyrkii jatkuvasti kertomaan oman tarinansa. Tarinan novellimainen selkäranka kestää hyvällä tahdolla maaliin saakka ja jättää jälkeensä yhden roikkuvan kysymyksen ihmisyydestä: jos tietäisimme kuinka kaikki loppuu, miten suhtautuisimme elämään siihen saakka?

Amy Adams vetää tarinaa lähes yhden naisen showna, josta hän selviää kirkkain pistein muutamasta käsikirjoituksen "kengurusta" huolimatta. Jeremy Renner ja Forest Whitaker komppaavat tarpeen tullen. Muutoin tila jää pitkälti Rorschachin musteläiskille.

Pieteetillä rakennettu audiovisuaalinen kuosi syntyy rikkain siveltimen vedoin ja orkestraalisen kaihomielisin soinnuin. Taival on vetoava, näyttävä ja hetkittäin jopa koskettava, mutta scifi-eepokseksi ote on perin rauhallinen. 2.8K:na kuvattu ja 2K:na masteroitu elokuva näyttää 4K-skaalattuna hyvältä, mutta moni otos jää pehmeäksi. Väritoisto on niin ikään hyvä, mutta ei pirskahtelevan elävä kuten HDR parhaimmillaan on. Aitoa 4K:ta tämä ei siis edusta.

Boksista löytyy myös elokuvan HD-versio omalla levyllää. 4K-versio on tuttuun tapaan ekstraton, mutta HD-version ekstroissa making of (30 min.) ja koosteet musiikkiraidasta (11 min.), äänisuunnittelusta (14 min.), leikkauksesta (11 min.) ja aikajanoista (15 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Denis Villeneuve
Pääosissa: Amy Adams Jeremy Renner Forest Whitaker Michael Stuhlbarg Tzi Ma Mark O'Brian
Tarina: Eric Heisserer Ted Chiang
Kuvaus: Bradford Young
Musiikki: Johann Johannsson

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2016Kesto: 116 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
4K HDR 2.39
Ääniraita: DTS-HD MA 7.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 733003100058

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Sony) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään