Kino - Arvostelu

Arrival

Kielitohtori Louise Banks (Amy Adams) saa yllättävän tiedon kesken oppitunnin. Maapallon pinnalle on laskeutunut epämääräisiä soikioita, yhteydenotto universumin toiselta laidalta toteutuu. Ovelle koputetaan, eversti Weber (Forest Whitaker) uskoo Banksin olevan maapallon vahvin ase ymmärrykseen. Matemaatikko Ian Donnellyn (Jeremy Renner) tuella, Banks hyppää pää edellä syvään päätyyn, kommunikointikeino tuntemattoman kanssa tavoitteenaan. Tehtävä opettaa, että yhteisen kielen löytyminen ei ole synnyinpaikasta kiinni.

Toiset elokuvantekijät kokevat velvollisuudekseen nostaa esiin aikamme tärkeimpiä ja räjähdysherkimpiä aiheita, tarttuvat haluamiinsa teemoihin aikana, jolloin poliitikot eivät kykene päätöksiin. Taiteilijoista teräväjärkisimmät upottavat viestinsä vieraisiin ympäristöihin, jolloin sisältö leviää pakkosyötön omaisena mahdollisimman laajoissa piireissä.

Kanadalainen Denis Villeneuve on aikamme tärkeitä elokuvaohjaajia. Tällä kertaa Villeneuve syöttää viestinsä science fiction -elokuvan kehyksissä. Arrival on elokuva suvaitsevaisuudesta, se havainnollistaa tarkoituksensa kansakuntien välisen kilpajuoksun kautta. Samalla se tahtoo laskea toivonsa ihmisen varaan. Tiedeihmisten ylivertaisuus maailman sotakoneistojen rinnalla on selvä. Matemaattisen ja kielellisen älykkyyden - siinä missä tiedemiesten ja ulkoavaruuden asukkien - yhteistyö sujuu sulavalla tavalla. Suurvaltajohtajien ratkaisuyritykset suorien puhelinlinjojen välityksellä saadaan näyttämään surkuhupaisilta.

Arrival muistuttaa jokaisessa käänteessä yksilön pohjimmaisesta halusta löytää ratkaisu. Vastavoima, poliittis-militäärinen johto hakee yhteistä säveltä umpimähkään. Ihminen on niin järki- kuin tunnepohjalta toimiessaan voimakkaampi kuin kyseenalaisten ambitioiden johdattelema valtiollinen koalitio.

Aikajanaa kiehtovasti myllertävä, ulkoavaruuden asukkaiden uusia puolia esittelevä Arrival saapuu elokuvateattereihin joulukuun alussa 2016. (VA)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Denis Villeneuve
Pääosissa: Amy Adams Jeremy Renner Forest Whitaker Michael Stuhlbarg Mark O'Brian
Tarina: Eric Heisserer Ted Chiang

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2016Kesto: 117 minuuttia
Julkaisija: Walt Disney 
  
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
    

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Walt Disney) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään