Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

The Judge

The Children Act 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Kiehtovan irtaantuneesti, miltei akateemisesti, ihmissuhteisiin suhtautuva brittielokuva tuomarista (Emma Thompson) ja tämän miehestä (Stanley Tucci), jotka tekevät hiljaista tiliä elämästä 20 avioliittovuoden jälkeen. Mikroskoopin alle ei kuitenkaan päädy avioliitto vaan elämä.

Terävästi kynäilty ja sivukierteellä kerrottu tarina tipauttaa leuan kerran jos toisenkin, aina muutaman tavanomaisen mutkan oikoen ja lopputulosta ikään kuin tarkkaavaisesti syynäten. Todistusaineiston tarkastelulta aluksi maistuva kerronta on lopulta kiinnostunut periksi antamattomalla tahdilla tarjoilluista skandaalinomaisista tilanteista, joiden tunnekuohu patoutuu loppua kohden. Kirpeä loppu pysyy onneksi sekin uskollisena itselleen ilman hollywoodin ylilyöntejä.

Filosofinen draama, psykologinen jännäri ja saippuamainen pannukakku — kaikki nämä luonnehdinnat sopivat elokuvaan. Omintakeinen keitos vetoaa röyhkeän omaperäisellä otteella ja näennäisen kylmällä analyyttisyydellä, mutta pitää poskettoman populaarijännärin paikoin vain ohuen pintakerroksen alla. Keitos on tuore, mutta vastaukset katsojan korvien välissä.

Erinomaisen vakaa kuva on sävytetty luontevasti ja asteen verran kylmästi. Terävä ja tarkka kuva edustaa sekä sisällöllisesti että teknisesti korkeaa tasoa. Tarinan maailma piirtyy komean läsnäolevasti. Rauhallisen soljuva ääniraita toistaa dialogin viiltävän tarkasti ja onnistuu luomaan kiinnostavan minimalistisen, mutta elävän miljöön musiikkiaan myöten. Ekstraton. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Richard Eyre
Pääosissa: Emma Thompson Stanley Tucci Fionn Whitehead
Tarina: Ian McEwan (omasta romaanistaan)
Kuvaus: Andrew Dunn
Musiikki: Stephen Warbeck

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2017Kesto: 105 minuuttia
Julkaisija: ScanboxKuva:
1080p 1.85
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(S)
Sallittu kaikenikäisille.
  EAN: 5706169001586

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Scanbox) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään