Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Take Shelter - kaukana kavala maailma

Take Shelter 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Suurten lakeuksien ja tornaadojen värittämässä Ohiossa asuvan perheen rauhallinen elämä alkaa lipsua kun perheen isä (Michael Shannon) alkaa nähdä väkivaltaisia unia, joiden sivuvaikutukset eivät hellitä päivälläkään. Vaimo (Jessica Chastain) katsoo avuttomana vieressä puolisonsa jatkuvasti epäilyttävämmäksi ja tuhoisammaksi käyvää käytöstä kunnes takapihalle ilmestyy kallis turvabunkkeri.

Jeff Nicholsin ohjaama ja käsikirjoittama jännitysdraama jatkaa siitä mihin M. Night Shyamalan jäi ennen taantumistaan mekaanisten keppostelujännäreiden tekijäksi. Shyamalanin "Signs"-jännäriä hieman muistuttava elokuva tasapainottelee tehokkaasti kahden selityksen välillä ja vihjailee vuoronperään lähestyvään harmageddoniin ja miehen mielen järkkymiseen. Jännitystä luodaan matkan varrella taidokkaasti ja ylenpalttiseen säikyttelyyn sortumatta, ja myös punaisen langan ympärille kudottu arjen kuvaus on mielenkiintoista seurattavaa. Napakka ja sulavasti etenevä käsikirjoitus löytää matkan varrelta upeita hetkiä, joiden ehdoton huipentuma on myrskysuojan käyttö lopussa. Elokuvan ainoa heikkous on lopulta se ettei tarina uskalla täysin sitoutua kumpaankaan ratkaisuun, mutta tämä ei kuitenkaan tee kokemusta tyhjäksi.

Erinomainen kuva on muutamaa yksittäistä otosta lukuun ottamatta kiitettävän erotteleva ja luonnolisen välitön. Ääniraita säpsähdyttää dramatiikalla ja dialogi toistuu välittömästi. Toismallinen musiikkiraita istuu sekin hyvin tapahtumiin ja tehosteiden käyttö on yhtä aikaa iskevää ja taloudellisen vähäeleistä. Elokuvan tekstitys pudottaa muutaman nuotin, joista huomattavimmat käännösvirheet ovat: "kello 18" on "kello kahdeksan", "12 pistettä" on "12-vuotias" ja "tämä yö" on "viime yö". Ekstraton. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Jeff Nichols
Pääosissa: Michael Shannon Jessica Chastain Tova Stewart Shea Whigham Katy Mixon
Tarina: Jeff Nichols
Kuvaus: Adam Stone
Musiikki: David Wingo

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2011Kesto: 121 minuuttia
Julkaisija: AtlanticKuva:
MPEG-4 AVC 2.35
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 6438194047732

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Atlantic) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään