Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Syntynyt 4. heinäkuuta

Born on the Fourth of july 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Oliver Stonen Vietnam-trilogian toinen osa on surumielinen kuvaus sodan kiiltokuvien kääntöpuolesta. All American -teinipoika (Tom Cruise) pestautuu merijalkaväkeen Vietnamiin ja palaa kotiin pyörätuolissa vain huomatkseen ettei mikään ole ennallaan. Ron Kovicin tositarinaan perustuva kuvaus on rujo, rehellinen ja koskettavan rikkinäinen kuvaus hyvän tavallisen ihmisen romahduksesta.

Useita voimakkaita kohtauksia sisältävä elokuva on helposti Cruisen uran haastavin suoritus. Oliver Stone tekee cameon toimittajana ja oikea Ron Kovic vilahtaa kulkueessa.

Keskinkertainen kuva tarjoilee todennäköisesti parasta kopiota tästä elokuvasta koskaan, mutta jälki tasapainoilee silti vain hyvän DVD:n tasolla. Osittain kyse on taiteellisista valinnoista, sillä jälki paranee selvästi prologin jälkeen, ja osin lähdemateriaalin teknisistä rajoituksista, mutta kokonaisuutta on silti vaikea mieltää erityisen suureksi harppaukseksi teräväpiirtokuvan puolelle. Kuva on hivenen pehmeä, mutta jälki on silti jäsentynyttä ja lähes kauttaaltaan hallittua. Siistin ongelmaton ääniraita luottaa dialogiin draaman synnyttäjänä, mutta myös hillitty musiikkiraita ja harkitut tehosteet toimivat hyvin.

Ekstroissa mielenkiintoinen ohjaajan kommenttiraita ja hyvä NBC:n tekemä dokumentti elokuvan tositaustasta (22 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Oliver Stone
Pääosissa: Tom Cruise Willem Dafoe Kyra Sedgwick Raymond J. Barry Jerry Levine Frank Whaley
Tarina: Ron Kovic Oliver Stone
Kuvaus: Robert Richardson
Musiikki: John Williams

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1989Kesto: 144 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
VC-1 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5050582891669

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään