Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

The Beatles – Eight Days a Week The Touring Years

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Ron Howardin Beatles-dokumenntti aiheutti etu- ja jälkikäteen samanlaisiä värinöitä kuin vuosia sitten se, kun kaikkien aikojen tärkeimmän rockbändin arkistoista kaivattiin kolme Anthology-kokoelmaa. Aluksi tuntui siltä, ettei mitään merkittävää uutta voinut löytyä. Kun viimeinen sävel jäi kaikumaan ilman, ymmärsi, kuinka väärässä sitä taas olikaan.

Niin vain Howard kaivaa Fab Fourista uusia vivahteita, herättää tuoreita ajatuksia ja ymmärää korostaa jo tiedossa olevaa.

Ohjaaja mukaan keskeistä oli nelikon yhteisöllisyys, vaikka media keskittyi aikoinaan riitoihin ja eroon. Bändi edusti ensimmäistä ehjää perhettä, mikä sodan kuristamassa Liverpoolissa ei ollut mahdollista. Yläluokkaiset taustahahmot, manageri Brian Epstein ja tuottaja George Martin loivat hyvän vastaparin työväenluokkaisille muusikoille. Syntyi ikään kuin unelmien jalkapallojoukkue, jossa koulutettu näkemyksellisyys ja terve jätkämäisyys kohtaavat.

Howatd malttaa rajata pelkiksi viitteiksi jo useaan kertaan narskutellut (Hampuri, Stu, Pete Best, Yoko Ono) aihepiirit ja keskittyy keikkailuun alkaen vuodesta 1963 päättyen vuoden 1967 Sergeant Pepperiin, joka teki yleisöpauhun lisäksi ja viimeistään. keikkailun mahdottomaksi. Epilogina on loogisesti viimeinen julkinen esiintyminen Applen katolla.

Dokumentin liikkkuvat ja staattiset kuvat tuntuvat yllättävänkin tuoreilta, vaikka paljon tuttuakin on käytetty. Mehukkaita ykistyiskohtia riittää.

Yksi tällainen liittyy siihen, kuka lauloi sooloa milläkin kappaleella. Ainakin minulle oli myönteinen yllätys, että George lauloi bändin version Chuck Berryn klassikosta Roll Over Beethoven.

Lopputekstit kannattaa kuunnella loppuun saakka, sillä lopussa seuraa mukava yllätys.

Laadukas kuva ja ääniraita. Ei ekstroja. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Ron Howard
Pääosissa: John Lennon Paul McCartney George Harrison Ringo Starr
Tarina: Mark Monroe P.G. Morgan
Kuvaus: Useita
Musiikki: Useita

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2016Kesto: 105 minuuttia
Julkaisija: ScanboxKuva:
1080p 1.85*
Ääniraita: DTS-HD MA5.1
 
Ikäraja:
(S)
Sallittu kaikenikäisille.
  EAN: 5705535058001

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Scanbox) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään