4K/UHD - Arvostelu

4K UHD arvostelu kansi

Ready Player One

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Pop-kulttuurilla ahdettu scifi-seikkailu esittelee tulevaisuuden maailman, jossa ihmiskunta pakenee arjen kurjuutta pelinomaiseen virtuaalitodellisuuteen. Pelin luojan jälkeensä jättämä kolmiosainen haaste lupaa suuria rikkauksia ja virtuaalimaailman herruutta. Korporaatio ja korpipartio, facebookin etäisesti mieleentuova megayritys ja ruohonjuuren vastarinta, ottavat yhteen tältä pohjalta.

Hupihenkinen, mutta sekavuuteen saakka ahdettu seikkailu yhdistää tietokoneanimaatiota ja kuvattuja osioita seikkailumieliseksi episodiksi, joka on selvästi ohjaaja Steven Spielbergin märkä päiväuni. Vapaasti assosioiva ja kulttuuriviittauksia ahkeraan pudotteleva sirkus olisi varmasti hajonnut heikomman ohjaajan käsiin, mutta tässä Spielberg kipparoi fantasiansa maaliin nätisti. Keitos pysyy verrattain hyvin kasassa ja tarjoaa useamman hauskan pienen oivalluksen, mutta jälkimaku on itseriittoisen sekametelisopan.

Elokuva perustuu Ernest Clinen samannimiseen kirjaan.

2.8K:na kuvattu ja 2K:na masteroitu kuva pysyy hallitun terävänä ja väritoistoltaan antoisan tuttifruttimaisena. Jälkeä ei erehdy luulemaan aidoksi 4K:ksi, mutta anti on erittäin hyvä. Elokuvan runsas pop-kultturista ammennettu silmäkarki ja toiminnan pyörteet isollakin taisteluareenalla toistuvat vakaasti, mutta hitusen hengettömästi. Hyvä ääniraita on mukana tohinassa ansiokkaasti.

Ekstroissa kattava making of (57 min.) ja koosteita elokuvan taustoista, tehosteista, musiikista ja ensi-illan ajatuksista. Elokuva on julkaistu myös 3D:nä. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Steven Spielberg
Pääosissa: Tye Sheridan Olivia Cooke Ben Mendelsohn T. J. Miller Simon Pegg Mark Rylance
Tarina: Ernest Cline Zak Penn
Kuvaus: Janusz Kaminski
Musiikki: Alan Silvestri

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2018Kesto: 139 minuuttia
Julkaisija: Warner Bros.Kuva:
4K HDR 2.40
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112744601

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Warner Bros.) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään