DVD - Arvostelu

American Beauty DVD arvostelu kansi

American Beauty

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Entisyys on kuin ruusu, meille ovat jääneet vain nimet, runoili Umberto Eco aikoinaan. Vuoden 2000 paras elokuva sai nimenä ruusulajikkeelta, mutta on muistikuvanakin täynnä jos ei tuoksua niin muuta eloa. Arvostelut ovat olleet kiittäviä, mutta niistä on saanut hieman yksioikoisen kuvan leffan sanomasta. Loppujen lopuksi tarinan päähenkilö, tylsää perhe-elämää viettävä, seksuaalisissa frustraatioissaan piehtaroiva keski-ikäinen mies (Kevin Spacey) menettää henkensä, mutta löytää lopulta järjen. Tämä jäi monelta kertomatta, samoin se, että kiinteistövälittäjä-vaimo (Annette Bening) se vasta pihalla olikin.

Tämä leffa on tarkoitettu toiselle kierrokselle eksyneille, jotka seurustelevat tyttäriensä ikäisten naisten kanssa. Mahtava musiikin käyttö (The Who: "Seeker", Free: "All Right Now") tukee 1970-luvun nuorten ja 1990-luvun minäminä-sukupolven välistä eksistentialistista ihmettelyä. Komissaari Erkki Liikanenkin kehui Brysselissä nähneensä tämän.

Kuva ja ääni ovat hyvää keskitasoa. Jenkkijulkaisun mukana on myös DTS-ääniraita. Dialogipainotteisessa elokuvassa, sillä ei juuri saavutettu lisäetua. Ekstroista löytyvät dokumentti, ohjaajan ja käsikirjoittaja Alan Ballin kommenttiraita, storyboard-esittelyjä, kaksi traileria ja faktaruutuja. Jenkkilevyn käsikirjoitusnäytteitä sisältänyt DVD-ROM-osio puuttuu. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Sam Mendes
Pääosissa: Kevin Spacey Annette Bening Mena Suvari Thora Birch Wes Bentley
Tarina: Alan Ball
Kuvaus: Conrad L. Hall
Musiikki: Thomas Newman

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2000Kesto: 117 minuuttia
Julkaisija: FinnkinoKuva:
Anamorfinen 2.28*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
    

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Finnkino) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään