Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Blade Runner – 30th Anniversary Collector's Edition

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Vuosi 2019 koittaa muutaman vuoden päästä, eikä Blade Runnerin kolmenkymmenen takaiset tulevaisuudenvisiot ole juurikaan toteutuneet. Deckard lukee sanomalehteä ensimmäisessä kohtauksessa ja niin tehdään edelleen.

Tämä ei vähennä elokuvan merkitystä laisinkaan.

Blade Runnerin ohjaajan versio julkaistiin jo muutama vuosi BD:nä ja iso kuuden DVDn laitos sisälsi kaikki tunnetut versiot. Mutta nyt jälkimmäinen saadaan BD-tarkkuudella hienossa kokoelmassa. Brittiversio sisältää myös hienon pienoismallin, 80-svuisen upean kuvakirjan ja hologrammin.

Erikoisjulkaisu sisältää peräti viisi eri versiota Blade Runnerista. Komeampina kuin koskaan, sillä BD tarjoaa huikeat mahdollisuudet hyödyntää alkuperäisia negatiiveja.

Kaikkien aikojen paras science fiction –elokuva perustuu genren suuren kirjailijan - Philip K. Dickin - lyhyehköön romaaniin ”Do Androids Dream of Electronic Sheep?”.

Ihmisyyden ytimessä liikutaan. Suuryhtiö on jumala ja keinoihmiset jumalan lapsia. Kun pääandroidin viimeinen käyttöpäivä laukeaa, hän armahtaa päähenkilön. Symboliikkaa, jos missä.

Julkaisun mielenkiintoisin anti löytyy työkopiosta, joka sisältää muutamia ennen näkemättömiä ratkaisuja.

Suurin ilonaihe on audiovisuaalinen. Ridley Scott uhrasi avustajineen seitsemän vuoden työn työstäessään jokaista versiota mahdollisimman autenttisiksi.

Tuskin koskaan on klassikkoelokuvaa kohdeltu videolla yhtä kaltoin. Ensimmäinen DVD-versio teki sivureunoihinsa mustat palkit, vaikka takakansi kertoi kuvan olevan anamorfisen, eikä tarkkuus ollut muutenkaan rapoinen. Nyt kuvakohina ja rakeisuus on siivottu minimiin käyttämällä alkuperäistä negatiivia. Realismia on toki se, ettei kaikkiin versioihin ole saatu nykystandardin mukaisia ääniraitoja. Vain uusin ohjaajan versio on HD MA. Muissa täytyy tyytyä 5.1:een. Suomenkielinen teksitys löytyy vain tästä uusimmasta versiosta.

Julkaisu sisältää vuoden 2007 ja 1992 ohjaajan versiot, 1982 amerikkalaisen teatteriversion, 1982 kansainvälisen version (muutama sekunti väkivaltaa leikattiin) ja ensimmäisen työkopion. Ekstroihin on tallennettu kolme kommenttiraitaa, ohjaajan lyhyet introt kaikille versioille, 134 ja 214 min. dokumentit ja kuvagallerian, mutta hienoja tuotantopiirrospostikortteja ja ohjaajan kirjettä halutessaan joutuu hankkimaan vanhan DVD-kokoelman. Mukana on myös digitaalisen kopioinnin mahdollistava toiminto. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Ridley Scott
Pääosissa: Harrison Ford Rutger Hauer Sean Young Edward James Olmos
Tarina: Hampton Fancher David Webb Peoples Philip K. Dick
Kuvaus: Jordan Cronenweth
Musiikki: Vangelis

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1982Kesto: 118 minuuttia
Julkaisija: WarnerKuva:
1080p 2.40*
Ääniraita: DTS-HD MA5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
  EAN: 5051892120708

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Warner) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään