Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

47 Ronin

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Samurai-kulttuuria ja noituutta omintakeisesti yhteen punova toimintaelokuva kertoo mielikuvitusta hivelevän tarinan feodaalisen Japanin valtapelistä. Yliluonnolliset voimat ja Game of Thrones -magnitudin shakki lyövät viihdyttävästi kättä kun väärinkäytökset kasvavat nopeasti sellaisiin mittoihin, että kosto on ainoa mahdollisuus. Tapahtumien imuun joutuu myös hylkiönä pidetty puoliverinen (Keanu Reeves), josta päälaelleen kaadetulla pelilaudalla tulee entistä tärkeämpi peluri.

Perinteikkäistä satujen aineksista taottu tarina avautuu sulavasti ja punaisen langan ympärille kudottu kulttuurisepite ja miljöö ovat jännittäviä. Miekka ja mystiikka -sarjan seikkailuna tämä toimii oikein nautinnollisesti vaikka kokonaisuus lipuukin lopulta muutaman peninkulman ohi vakavastiotettavasta elokuvasta. Yllättäen myös Keanu Reevesin funktionaalisen kolkko suoritus rekrytoituna samuraina kalpenee suhteessa Tom Cruisen vastaavaan rooliin elokuvassa Viimeinen samurai. Pienistä puutteistaan huolimatta elokuva tarjoaa kuitenkin hyvää A-luokan toimintasatua lauantai-illan ratoksi.

Elokuva perustuu kuuluisaan japanilaiseen taruun 47 samuraista, jotka Shogunin kiellosta huolimatta päättivät kostaa isäntänsä kuoleman - tietäen, että onnistunutkin yritys päättyy heidän omaan kuolemaansa. Uskollisuuden ylistystarinana rakastettu kertomus saa tässä Hollywoodin patentoidun fantasiaspektaakkeli-käsittelyn, joka muuttaa tunnettua tarinaa muutoinkin kuin tuomalla mukaan yliluonnollisia elementtejä. Hurja tarina ei pääse tässä oikeuksiinsa, eikä dramaattiset kohtauksetkaan iske realismillaan, mutta satuseikkailuna anti on viihdyttävää. Lippuluukulla tämä jäi ymmärrettävästi pettymykseksi.

Erinomainen kuva ja ääni. Samurai-kulttuurin ja taruhahmojen yhteensovitus toimii asiallisen pontevana audiovisuaalisena karkkina. Jälki on kaikinpuolin jäsentynyttä, luontevaa ja vivahteikasta. Myös japanilaisin vaikuttein koottu musiikkiraita toimii tyylikkäästi, mutta ei aivan onnistu vakuuttamaan japanilaisuudellaan tai nousemaan samaan eeppisten luritusten sarjaan kuin Hans Zimmerin score elokuvassa Viimeinen Samurai.

Ekstroissa poistettuja kohtauksia (8 min.) ja sarja tavanomaisia koosteita elokuvan synnystä (yht. 24 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Carl Rinsch
Pääosissa: Keanu Reeves Hiroyuki Sanada Tadanobu Asano Rinko Kikuchi Ko Shibasaki
Tarina: Chris Morgan Walter Hamada Hossein Amini
Kuvaus: John Mathieson
Musiikki: Ilan Eshkeri

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2013Kesto: 119 minuuttia
Julkaisija: Universak´lKuva:
MPEG-4 AVC 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5053083000899

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universak´l) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään