Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Che - osa 2: Kapinallinen

Che - Part 2: Guerilla 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Soderberghin Che-eepoksen jälkimmäinen osa loikkaa Kuuban vallanvaihdosta Boliviaan, missä Che yrittää käynnistää uuden vallankumouksen. Yritys on kuitenkin tuhoontuomittu ja pian vastoinkäymisiä satelee yhtä helposti ja vääjäämättömästi kuin edellisellä kerralla menestyksiä.

Toisen osan myötä eepos saa perinteisen nousu ja tuho -kertomuksen kaaren, jossa aiemmin menestyksekäs resepti osoittautuu uudella yrityksellä kohtalokkaaksi. Elokuva kuvaa antaumuksella miestä, joka noudattaa oppimaansa kaavaa jääräpäisesti suostumatta näkemään olosuhteiden muutosta. Tämä on yhtäaikaa elokuvan vahvuus ja heikkous. Yhtäältä tapahtumat muodostavat mielenkiintoisen ja harvemmin kuvatun jälkinäytöksen menestykselle, mutta toisaalta taas kertomus jää kovin etäisiksi mekaanisesti toikkaroivan Chen lipuessa väliinpitämättömän oloisesti kohti lopullista tappiota. Suuret linjat hahmottuvat tässäkin vain rivien välistä, mutta arki piirtyy uskottavasti.

Kuva on nyt ratkaisevasti tasalaatuisempi kuin ensimmäisessä osassa. Kuva on luontevan terävä ja levollinen riippumatta siitä kohdistuuko kamera Bolivian pääkaupungin kattojen yli, metsän siimekseen rakenntetuun koulutusleiriin vai Chen tavaramerkkipartaan. Kuva on tarkoituksellisesti poltettu yläpäästä hieman puhki, ja väritoisto jää päivänvalossa kapeaksi, mutta jälki on tyylikästä. Ääniraita on samaa kastia edellisosan kanssa, joskin aavistuksen verran musikaalisempi. DTS ääniraita pitää muistaa valita erikseen. Ekstroissa molempien osien yhteinen teaseri HD-muodossa. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Steven Soderbergh
Pääosissa: Benicio Del Toro Carlos Bardem Demian Bichir Joaquim De Almeida Franka Potente
Tarina: Peter Buchman Benjamin A. van der Veen Ernesto 'Che' Guevara
Kuvaus: Steven Soderbergh
Musiikki: Alberto Iglesias

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2008Kesto: 133 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 1.78*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(13)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 13 vuotta.
VET: 209274EAN: 5706130595502

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään