4K/UHD - Arvostelu

4K UHD arvostelu kansi

Downsizing

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Omalaatuinen draamakomedia miehestä (Matt Damon), joka päättää venyttää penniä ja säästää luontoa kutistamalla itsensä tuhansien muiden tavoin 5 tuuman mittaiseksi lilliputiksi. Pikkuihmisten omassa pienoisparatiisissa yksi kuubalainen sikari riittää 5000 ihmiselle ja tavanomaiset elämänsäästöt tuovat miljonäärin elämäntyylin, mutta kaikki ei ehkä sittenkään ole ruusuilla tanssimista.

Ennakko-odotuksia filosofisempi tarina tuo mieleen "Fantastic Voyage":n kaltaiset takavuosikymmenten tieteisseikkailut, joissa lapsenomainen seikkailumieli vetää huomaamatta mukaansa satumaiselle tutkimusmatkalle. Trailerin herättämät odotukset "Truman Show":n uusinnasta osoittautuvat siten onnellisen vääriksi.

Elokuva perehtyy aiheeseensa ilahduttavan seikkaperäisesti ja ajatuksella, joten fantastisen seikkailumielen lisäksi tarjolla on useampi näppärä havainto elämästä tuumakoossa. Hupaisan satumainen tarina kuitenkin meanderoi käänteissään turhan antaumuksellisesti mikä antaa episodille perin verkkaisen tunnelman.

Erinomaisen jäsentynyt kuva on filmimäinen, vakaa ja maanläheiseltä väristoistoltaan luonteva. Jälki on kasvojen uurteita ja villapaitojen tekstuureita myöten erottelevaa, mutta kyse ei silti ole aidosta 4K.sta. 3.4K:na kuvattu ja 2K:na masteroitu kuva on silti erittäin hyvä, ja HDR-väritoistoaan myöten vivahteikkaampi kuin keskimääräinen HD-kuva. Hillitty ääniraita hoitaa tonttinsa vähin elein.

4K-version levy on tuttuun tapaan ekstraton, mutta boksista niin ikään löytyvän HD-version ekstroissa kuusi lyhyttä koostetta. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Alexander Payne
Pääosissa: Matt Damon Christoph Waltz Hong Chau Kristen Wiig
Tarina: Alexander Payne Jim Taylor
Kuvaus: Phedon Papamichael
Musiikki: Dondi Bastone Rolfe Kent

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2018Kesto: 135 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
4k HDR 2.39
Ääniraita: DTHSHDMA7.1
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
  EAN: 7340112743789

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään