DVD - Arvostelu

The Express DVD arvostelu kansi

The Express

The Express: The Ernie Davis Story 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Harvinaisen sulavalinjainen elämänkertaelokuva mustasta jalkapalloilijasta, joka käärii hihat ylös ja vähä vähältä selättää pelikentällä niin aiemmat ennätykset kuin 50- ja 60-luvuilla vallinneet roturajatkin. Unelmien tavoittelu, jalkapallo ja rasismi ovat kaikki elokuvan suuria teemoja, mutta genressään harvinaisen selväjärkinen ja maanläheinen käsittely luovat näistä uskottavan tuoreen ja vähäsiirappisen inspiroivan kertomuksen.

Kirkkaiden valojen, kolossaalisten kolareiden, pomppivien cheerleadereiden ja armottomien lopputuuletusten tyypillisesti dominoimassa genressä tämä on suoranainen yllättäjä, joka hallitsee pelinrakentamisen, jännityksen ja huumorin - ja onnistuu vieläpä muutamalla sanalla filosofoimaan kehityksestä sukupolvien yli ilman tahattomia naururefleksejä. Suurin kiitos kuuluu sympaattisille hahmoille, mutta myös tyystin ilman suvantoja etenevälle ja loistavasti momenttinsa säilyttävälle kerronnalle.

Aavistuksen pehmeä, mutta virheettömän levollinen, nostalgisen lämminsävyinen ja viimeisetä piirtoa myöten näyttävä kuva. Iskukykyinen ääniraita pitää mukavasti tunnelmaa yllä myös hyvän musiikkiraidan kautta. Ekstraton. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Gary Fleder
Pääosissa: Rob Brown Dennis Quaid Charles S. Dutton
Tarina: Charles Leavitt Robert Gallagher
Kuvaus: Kramer Morgenthau
Musiikki: Mark Isham

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2008Kesto: 124 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 2.40*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
VET: 209771EAN: 5050582613032

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään