DVD - Arvostelu

Terminaali DVD arvostelu kansi

Terminaali

The Terminal 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Steven Spielbergin ohjaama tosipohjainen draamakomedia kertoo ulkomaalaisesta miehestä (Tom Hanks), joka maahanmuuttolakien porsaanreiän vuoksi jää limboon New Yorkin JFK:n lentokentälle. Kykenemättä astumaan Yhdysvaltioihin tai pääsemään takaisin kotiin mies jätetään pitkälti omilleen vaeltelemaan pitkin käytäviä välinpitämättömien ihmisten kiitäessä ohi horisontissa lipuvien laivojen tavoin. Tätä täydellisempää modernisointia autiolle saarelle tai virkeämpää jatko-osaa Cast Awaylle on vaikea kuvitella.

Traileri tosin antaa elokuvasta kuvan nopeatempoisena sketsitykityksenä, vaikka elokuva on todellisuudessa enemmänkin rauhallinen, komedian pilkahduksilla kuorrutettu draama. Näin ollen elokuvaan on trailerin nähtyään helppo pettyä ensimmäisellä katsomiskerralla.

Hanksin ja toisen naisen asemaan elämässään joutuneen lentoemon (Catherine Zeta-Jones) välinen suhde istuu sekin hyvin elokuvan irrallisuuden ja päättömyyden kuvaukseen, muttei istu tavanomaisen romanttisen komedian muottiin.

Havaittavan pehmeä, mutta levollisen ongelmaton ja väritoistoltaan tyylitelty sekä selkeä kuva. Kohina on havaittavaa, mutta tuskin häiritsevää. Sisällöllisesti hillitty, musiikinkäytöltään elegantti ja tilakuvaltaan ambientti ääniraita on teknisesti moitteeton. Tuplalevyn suomeksi tekstitetyistä ekstroissa kuvagalleria, hyvä making of (17 min.) ja sekalaisia dokumentteja elokuvan ideasta, hahmoista, totetuksesta, musiikista ja lentokenttäkokemuksista (115 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Steven Spielberg
Pääosissa: Tom Hanks Catherine Zeta-Jones Stanley Tucci
Tarina: Andrew Niccol Sacha Gervasi Jeff Nathanson
Kuvaus: Janusz Kaminski
Musiikki: John Williams

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2004Kesto: 123 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 1.81
Ääniraita: DTS
Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(3)
Sallittu kaikenikäisille. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 3 vuotta.
VET: 110691EAN: 5050583017945

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään