Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Uhkavaatimus maalle

The Day the Earth Stood Still 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Juuri kun olemme saaneet kuulla Keanu Reevesin tähdittämän uusintaversion haukkujaisia lehdistössämme, on hyvä katsoa alkuperäinen, science fictionin kanoniin ja klassikkoasemaan noussut Robert Wisen ohjaus. Tosin joku ison levikin kriitikoista ehti tämän originaalinkin teilata yliarvostettuna humpuukina. Mitenpä me kriitikot muuten omaa nuhaista nenäämme nostamme kuin työntämällä sen klassikon reunalle.

Kyseessä on joka tapauksessa eittämätön suurteos genrestä riippumatta. Toisen maailmansodan jälkeen ja Korean sodan tunnelmissa oli aika harvinaista, että pasifistinen elokuva nousee sekä yleisön että kriitikoiden suosikiksi.

”Klaatu barada nikto” –hokeman lisäksi elokuva jäi elämään kulttuurihistoriaan, koska se otti perin suoraselkäisen antimilitaristisen näkökulman aikana, jolloin se ei ollut laisinkaan sopivaa. Voi olla, että kyse oli omanlaisestaan etsikkoajasta ennen kovaa mccarrthymaista aikaa.

Michael Rennien pääosa toimii luontevasti ulkoavaruuden ylivertaisena olentona, Klaatuna, jonka kadunelämän huomiointi elähdyttää tarkkanäköisyydellään. Aikansa kömpelö robotti Gort puolestaan asettaa ajankuvan kohdalleen, vaikka nuorempaa katsojakaartia se saattaa johtaa myötähäpeään. Hatut päästä, sanoisin.

Häkellyttävän tarkka mustavalkokuva kärsii ajoittaisista revontulimaisista ja vertikaalisista printtivirheistä, mutta ääniraita soi selkeästi. Ekstroissa kaksi kommenttiraitaa (mm. ohjaaja Wise), DTS-musiikkiraita, lyhytelokuva, kaksi traileria, Harry Batesin alkuperäisromaanin lukua ja kuvagallerioita. Valtaosa dokumenteista on teräväpiirtona. Tai oikeastaan olisi kiva, jos niitä voisi katsoa: valtaosa ekstroissa panee juuri päivitetyn soittimen jumiin, eikä levyn puhdistuskaan tuo muutosta. Tämä on levy, joka panee epäilemään, kävikö samoin kuin tapauksissa Microsoft/Mac tai Beta/VHS, jolloin huonompin järjestelmä vei voiton markkinaherruudesta. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Robert Wise
Pääosissa: Michael Rennie Patricia Neal Hugh Marlowe
Tarina: Edmund H. North Harry Bates
Kuvaus: Leo Tover
Musiikki: Bernard Herrmann

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1951Kesto: 92 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
1080p 1.33
Ääniraita: DTS HD5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 35642EAN: 6438044088861

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (FS Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään