DVD - Arvostelu

Sovitus DVD arvostelu kansi

Sovitus

Atonement 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Yläluokkaisen perheen tytär (Keira Knightley) rakastuu palvelijattaren poikaan (James McAvoy), mutta onnettomat sattumukset ja pikkutytön mielikuvitus vetävät parin traagiseen mankeliin. Ian McEwanin samannimiseen romaaniin perustuva tarina elää sisäisestä kivusta ja musertavasta epäoikeudenmukaisuudesta, mutta nousee kuin huomaamatta kliseiden yläpuolelle. Taantumin ja arvoituksellisin töksähdyksin etenevä tarina kulkee maailmansodan veristen näyttämöiden läpi etsien lohtua, mutta hyvitys ei löydy pelkästä katumuksesta.

Kesäisen maaseutukartanon seesteisyydestä sota-ajan Lontooseen ja taistelukentille etenevät tapahtumat on lavastettu viitseliäästi ja sävytetty tyylikkäästi. Harmi kyllä pehmeä kuva kärsii varsinkin alkupuolellaan voimakkaasta kohinasta, ja yltää aidosti erottelevaan piirtoon vain hetkittäin hyvissä valaistusolosuhteissa. Yhtä aikaa unenomainen ja levoton musiikki toistuu hienosti ja dialogi moitteettomasti, mutta tilakuvaa ei juuri synny. Odotukset HD-version suhteen kuitenkin heräävät. Suomeksi tekstitetyissä ekstroissa hyvä ohjaajan kommenttiraita, making of (27 min.), poistettuja kohtauksia kommentein (8 min.) ja kooste romaanin adaptaatiosta (5 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Joe Wright
Pääosissa: Keira Knightley James McAvoy Saoirse Ronan Brenda Blethyn Vanessa Redgrave
Tarina: Christopher Hampton (Ian McEwan romaanista)
Kuvaus: Seamus McGarvey
Musiikki: Dario Marianelli

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2007Kesto: 118 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 1.85*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(13)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 13 vuotta.
VET: 205394EAN: 5050582536447

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään