Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Hidalgo

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Frank T. Hopkinsin elämään perustuva kertomus amerikkalaisesta kestävyysratsastajasta (Viggo Mortensen) ja tämän espanjalaisesta mustangista, jotka 1800-luvun lopussa osallistuivat 4900 kilometrin pituiseen hevoskilpaan Arabian kuumalla aavikolla. Tarinan todenmukaisuus on kyseenalainen - kuten ilmeisesti koko kilpailun olemassaolo - mutta kauniin puhtaana ja suoraviivaisena seikkailuna elokuva toimii tästä huolimatta hyvin. Harva elokuva sitä paitsi kuvaa miehen ja hevosen välistä suhdetta yhtä antaumuksella.

Erinomaisen terävä ja levollinen kuva selviää kunnialla niin Industrial Light & Magic:n loihtimista hiekkamyrskyistä, kamera-ajoista kuin kasvojen lähikuvistakin tarjoillen elävän tekstuuririkkaan ja hallitun vakaan kokonaisuuden. Myös väritoisto on moitteetonta ja tyylikkään sävykästä. Häviötön PCM5.1 -ääniraita tahdittaa tapahtumia James Newton Howardin hyvin tapahtumiin ja miljööseen istuvalla musiikiraidalla. Myös tehosteiden osalta vaikutelma on onnistunut ja ajoittain ilahduttavan tilava, vaikka parhaiten kokonaisuutta voi luonnehtia vähäeleiseksi. Ekstroissa lyhyt, mutta asiapitoinen making of (9 min.) ja mielenkiintoinen dokumentti espanjalaisen mustangin historiasta (22 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Joe Johnston
Pääosissa: Viggo Mortensen Omar Sharif Said Taghmaoui
Tarina: John Fusco
Kuvaus: Shelly Johnson
Musiikki: James Newton Howard

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2003Kesto: 136 minuuttia
Julkaisija: DisneyKuva:
MPEG-4 AVC 2.40*
Ääniraita: PCM5.1
Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 108465EAN: 8717418159764

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Disney) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään