4K/UHD - Arvostelu

4K UHD arvostelu kansi

Joker

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

”En ole ollut iloinen hetkeäkään koko vitun elämäni aikana”.

Enpä minäkään koskaan tohtinut veikata, että vielä joskus nostaisin olematonta hattuani suuren elokuvayhtiön edustajille heidän uskaltaessaan tehdä tällaisen elokuvan. Kiitos, Warnerin veljekset, seuraajillenne.

Presidentti Donald Trump ei pitänyt parhaan elokuvan Oscarista, joka meni Etelä-Koreaan. Hölmöä. Jos pysti olisi mennyt jenkkeihin, se olisi voinut olla Joker, joka kuvaa erinomaisesti kahtiajakoisen maan sosiologista hyhmää.

Bob Kanen ja kumppanien 1940-luvulla luoma Batman-sarjakuva on laventunut moneksi. Yhteiskunnallisia viitteitä löytyi sarjakuvista elokuviin edenneessä kehikossa aina, mutta vasta Joker otti vastakohtaisuudet pääteemakseen. Ja niitähän US of A:ssa riittää: rikkaat vs. köyhät, republikaanit vs. demokraatit, liberaalit vs. konservatiivit, terveet vs. sairaat, vakuutetut vs. vakuuttamattomat, tyhmät vs. viisaat.

Batman on aikalaisensa Will Eisnerin Spirit-sarjakuvan tapaan siinä mielessä hyvä supersankari-lajityypin edustaja, ettei käytössä ole mitään ihmeitä, vaikka erikoisia kykyjä varsinkin vastustajilta löytyikin.

Kaiken lisäksi tämä on ehta Batman-elokuva, vaikka ainakaan naamion kanssa häntä ei nähdä kertaakaan. Mutta legendaan tämä lyö vahvasti löylyä lisää.

Joaquin Phoenixin Oscar-palkittua suoritusta voi ihmetellä, sillä jo aiempia Jack Nicholsonin ja Hetah Ledgerin hahmoja voi pitää muistettavina, miksei 1960-luvun tv-sarjan Cesar Romeronkin. Jokerin kohtalo koskettaa.

Palataan vielä Trumpiin. Elokuvailmaisun voimaa osoittaa se, että lopullinen taideteos muodostuu vasta katsojan päässä. Trumpin kannattaja voi ottaa tästä pontta ajatuksilleen ja ikävä kyllä toimilleen aivan yhtä perustellusti kuin jyrkimmän linjan suvakki ja Bernie Sandersin kannattaja.

Terveellisen kylmäävän tunteen tämä jätti. Tuntuu ihmeelliseltä, että kuplassaan henkisesti kärvistyvällä Hollywoodin kermalta riitti tälle ymmärrystä. Ajat lienevät muuttumassa. Mutta mihin suuntaan?

Kansio sisältää sekä UHD- että BD-versiot. Molemmat piirtyvät kauniisti ja tarkasti. 4K toistaa värit lämpimämmin ja tummempisävyisenä kuin BD. Ääniraidat soivat elegantisti ja elävästi. Musiikki on valittu osuvasti. Ekstroihin on tallennettu 32 min. dokumentit. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Todd Phillips
Pääosissa: Joaquin Phoenix Robert De Niro
Tarina: Todd Phillips Scott Silver
Kuvaus: Lawrence Sher
Musiikki: Hildur Guðnadóttir

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2019Kesto: 122 minuuttia
Julkaisija: Warner Kuva:
2160 p 1.85*
Ääniraita: Dolby Atmos TrueHD 7
  EAN: 7340112751463

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Warner ) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään