Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Cirque du Soleil: Worlds Away - Limited 3D Edition

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Cirque du Soleil on muodostunut synonyymiksi ihmiskehon rajoja koettelevalle akrobatiashowlle samaan tapaan kuin vaikkapa Riverdance on käsite ryhmätanssin saralla. Ryhmällä tuntuu olevan ilmiömäinen kyky yhdistää kumimainen notkeus, yli-inhimillinen lihaskontrolli ja esiintyjien välinen virheetön yhteisajoitus mielikuvituksekkaiksi ohjelmanumeroiksi. Ryhmä lienee jo nykyään enemmän brändi kuin yhtenäinen taiteilijaryhmä, mutta esityksistä löytyy yhä potkua.

Itsenäisen elokuvan sijaan tässä on kyse useista erillisistä esityksistä keräillystä koosteesta, joka kursii numerot yhteen huteran rakkaustarinan varaan. Tämä ei kuitenkaan haittaa menoa vähäisimmässäkään määrin, sillä ryhmän esitysten tarinat ovat aina olleet keskinkertaista satuhöttöä, mutta huikeat koreografiat ja mielikuvituksekkaat miljööt jotakin aivan omassa luokassaan. Näin myös tällä kertaa esityksen tarjoillessa Las Vegasin eri kasinoilla nähtyjen CdS-esitysten parhaita paloja: uskomattomalla lihaskontrollilla ja virheettömällä ajoituksella siunatut akrobaatit vääntyvät luonnottomiin asentoihin, luovat aalloista taidetta, muodostavat ketjuja ilmassa, kiihdyttävät infernaalista oravanpyörää hurjin ottein, pomppivat pystysuoraa seinää ylös ja kaikki aina tulen lieskoja ja vesipisaroita myöten tuntuvat noudattavan samaa käsikirjoitusta. Kaiken huipuksi levyn 3D-kuva tarjoaa esitykseen aivan ykkösluokan istuinpaikat.

Aiempaan CdS 3D-esitykseen "Journey of Man" tätä ei tarvitse kuvan puolesta verrata, sillä nyt jälki on kuvauskorissa istuneen James Cameronin avustuksella kerrassaan huikeaa katsottavaa. Yhtään CdS-esitystä en valitettavasti ole livenä nähnyt, mutta tästä huolimatta on hyvin vaikea kuvitella, että paikan päällä voisi päästä yhtä lähelle tapahtumia kuin tämän levyn avulla kunnollisessa 3D kotiteatterissa. Akrobaattien liikeradat ja vaikkapa otteiden vaihdot ilmassa välittyvät kuin katsoja itsekin roikkuisi katosta. Tilakuva on luonnollinen ja ihailtavan virheetön, eikä itse sisältökään petä.

Toiselta levyltä löytyy 2D-versio ja ekstroja: suppea mainoshenkinen making of -kooste (2 min.) ja erinomainen kooste harjoituksista Eric Linzin kanssa (13 min). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Andrew Adamson
Pääosissa: Erica Linz Igor Zaripov Lutz Halbhubner John Clarke Dallas Barnett
Tarina: Andrew Adamson
Kuvaus: James Cameron
Musiikki: Benoit Jutras

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2012Kesto: 91 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MVC 3D 1.78
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
  EAN: 7332431040243

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään