Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Fury

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Brutaalin ytimekäs kuvaus panssarivaunumiehistöstä ja tämän kapeasta paikasta toisen maailmansodan näyttämöllä. Suurta sotaoperaatiota ja elämää suurempia sankaritekoja odottavaa katsoja pitää tätä suppeana tarinana, mutta episodissa on konstailematonta särmää ja elämänpituisen sankaritarinan makua. Natsi-Saksan kuolinkorinat antavat tapahtumille mielenkiintoisen taustan, jota ei ole sotaelokuvissa liikaa käytetty, mutta tärkeämpi näyttämö panssarivaunun sisällä on tätäkin harvinaisempi nähtävyys.

Sodan arjen kuvauksena tämä on pureva pastissi, joka vakuuttaa piirtämänsä kuvan autenttisuudella ja yllättää muutamalla tuoreella valinnalla kliseiden lomasta. Nuoren viattoman tulokkaan lisäys paatuneeseen laumaan on helppo valinta draaman luomiseksi, mutta elokuva kantaa taakkansa miehekkäästi, eikä ripusta koko olemassaolonsa tarkoitusta tämän yhden kortin varaan. Tuloksena on verevä ja iskevä rintamakuvaus, jossa ideologia jää väistämättä sodan jalkoihin, mutta kytee kuitenkin loppuun saakka kaikissa miehissä.

Rosoiseen realismiin pyrkivä kuva on komeaa katsottavaa ja päälle rynnivät Tiger-panssarivaunut ja jalkaväki tihentävät hyvin sykettä kotikatsomossa asti. Vahva ääniraita on myös paljon vartijana panssareiden ja niiden tuhonaseiden viestinviejänä. Dieselit nakuttavat, ammukset kimpoilevat, maa lentää ja Brad Pittin ääni pysyy vakaana kaiken keskellä. Tyylikäs musiikkiraita sovittaa yhteen sodan ja paikoin toismaalliset tunnelmat hurjaksi taipaleeksi, joka tuntuu kolkuttelevan manalan portteja.

Ekstroissa miesten taustoja hieman täydentävä sarja poistettuja ja pidennettyjä kohtauksia (56 min.), kuvagalleria ja sarja koosteita toveruudesta (11 min.), ohjauksesta (18 min.), panssarivaunuveteraaneista (12 min.) ja kuvauksiin saaduista oikeista Sherman- ja Tiger-panssarivaunuista (13 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: David Ayer
Pääosissa: Brad Pitt Shia LaBeouf Logan Lerman Michael Pena Jon Bernthal Jason Isaacs Scott Eastwood
Tarina: David Ayer
Kuvaus: Roman Vasyanov
Musiikki: Steven Price

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2014Kesto: 135 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
MPEG-4 AVC 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5051162338772

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Sony) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään