DVD - Arvostelu

The Train DVD arvostelu kansi

The Train

Juna 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Ennen oli huippuohjaajia ja –näyttelijöitä. Nykyään vähemmän. Katsomo se vasta syyllisiä viliseekin, kun elokuvataide kolkuttelee kiskoilla sivuraiteille.

Tällaisia ajatuksia herättää elokuva Juna. Suoraviivaisen jännityksen ja yhteiskunnallisen eetoksen yhdistäjänä mestariksi kehittyneen John Frankenheimerin käsissä on jännittävä ja persoonallinen käsikirjoitus. Kun näyttelijäkaarti on aikansa parasta ryyditettynä parilla legendalla (mahtava Michel Simon), katsoja kiittää.

Pari päivää ennen Pariisin vapautusta taiteentuntija eversti von Woldheim (kiihkeän uskottava, aina briljantti Paul Scofield) päättää kuskata ranskalaisten “rappiotaiteen” aarteet (Degas, Renoir, Picasso, Lautrec, Gauguin…) junalla Saksaan. Vastarintaliikkeen miehet valtionrautateillä saadaan vakuutetuksi lastin tärkeydestä. Harmaiden aivosolujen lisäksi tehtävä vaatii kymmenittäin kuolonuhreja. Lopulta tehtävä jää yhden miehen harteille. Liikennepäällikkö Labiche (Burt Lancaster) ei anna periksi, vaikka ei taiteesta mitään ymmärräkään.

Ei-anamorfista eurolaajakuvaa on hankala sommitella ruudulle sen vääristymättä ilman, että mustat palkit kiertävät koko kuvaa. Mustavalkokuva näyttää välillä hyvin tarkalta, mutta välillä sitä häritsevät kuvan juuttuminen, muut häiriöt ja aliasing-ilmiö. Ihan katsottava tämä kuitenkin on. Ääniraita soi selkeästi. Ei ekstroja. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: John Frankenheimer
Pääosissa: Burt Lancaster Paul Scofield Michel Simon Jeanne Moreau Jacques Marin
Tarina: Franklin Coen Howard Dimsdale Nedrick Young
Kuvaus: Jean Tournier
Musiikki: Maurice Jarre

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1964Kesto: 127 minuuttia
Julkaisija: Future FilmKuva:
1.66
Ääniraita: Dolby Digital Mono
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 70316EAN: 6416548527611

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Future Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään