Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

X-Men: Days of Future Past

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Ryhmä X:n seikkailut siirtyvät paitsi kolmanteen ulottuvuuteen ensimmäisen aidon 3D-version myötä myös neljänteen ulottuvuuteen aikamatkailun varaan rakentuvan tarinan myötä. Ankeassa lähitulevaisuudessa aseteollisuuden kehittämät tappajarobotit jahtaavat mutantteja maailman ympäri, joten vanhojen vihollisten on täytynyt yhdistää voimansa yhteisen hyvän nimissä. Aika parantaa haavat, joten tulevaisuudessa professori Xavier ja Magneto ovat ystäviä, mutta nyt aikajipon vuoksi Wolverinen täytyy korjata heidän välinsä pikavauhtia myös vuonna 1973.

Makealta huvipuistoajelulta maistuva seikkailu linkoaa hyvin yhteen toimintaa ja draama. Suvantoja ei matkan varrelle onneksi mahdu, mutta silti hahmojen välille syntyy mukavasti jännitteitä ja eloa - olkoonkin, että näitä ei juuri ehditä ratkoa tapahtumien tuoksinnassa. Samaan aikaan efektisirkus on mielikuvituksekasta ja näyttävää, mutta myös koherenttia ja hallittua. Myös suhtautuminen aikamatkailuun on virkistävän suoraviivaista ja ongelmatonta.

Kolikon kääntöpuolena on, että pirtelö maistuu hätäisen moniosaiselta sekoitukselta, jolla ei juuri ole painoarvoa. Monet elokuvan ainekset tuntuvat tutuilta muista scifi-elokuvista, mutta näiden yhdistelmä on onneksi energinen ja viihdyttävä. Elokuvan suurin yllätys on sen loppuratkaisu, joka tuntuu nollaavan monia aiempien elokuvien tapahtumia. Aiempien elokuvien alta mattoa kiskovan loppuratkaisun voisi nähdä jopa koko sarjan päätöksenä, mutta sarjakuvien maailmassa asioihin ei tarvinne suhtautua näin mustavalkoisesti.

Komea audiovisuaalinen kuosi tarjoilee makeaa mahantäydeltä, mutta pitää kuitenkin kokonaisuuden kohtuuden rajoissa ja siten ähkyn poissa. Taidolla tyylitelty kuva piirtää kolkon tulevaisuuden miljöön ja hehkeän viattoman vuoden 1973 yhtä rikkaasti ja vaakuttavasti. Myös ääniraita on tehtäviensä tasalla ja täyttää äänikentän scifi-aiheen antamien lupausten mukaisesti.

Elokuvan 3D-kuva on aito, ja sellaisena moitteettoman vakuuttava esitys. Tilakuvaltaan komeinta anti on Matrix- tai Max Payne -elokuvat mieleen tuova kohtaus Pentagonilla, jossa syvyysvaikutelmalla päästään tosissaan herkuttelemaan kaikkien hidastetusti lentävien esineiden myötä. 3D-efekti on läsnä hyvin koko elokuvan läpi, mutta harvemmin vetää huomiota itseensä.

Elokuvan 3D-versio on ekstraton, mutta samasta paketista löytyy myös ekstroilla armoitettu 2D-versio omalla levyllään. Ekstroissa poistettuja kohtauksia ohjaajan kommentein (6 min.), pois jääneen keittiökohtauksen kuvauksista (6 min.), mokia (6 min.), neljä koosteetta (yht. 43 min.), kuvagalleria ja kolme traileria. Levy tukee myös Second Screen App -toiminnallisuutta. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Bryan Singer
Pääosissa: Hugh Jackman James McAvoy Michael Fassbender Jennifer Lawrence Ian McKellen Patrick Stewart Halle Berry Anna Paquin Ellen Page Peter Dinklage
Tarina: Simon Kinberg
Kuvaus: Newton Thomas Sigel
Musiikki: John Ottman

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2014Kesto: 132 minuuttia
Julkaisija: FoxKuva:
MVC 3D 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 7.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112714536

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Fox) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään