DVD - Arvostelu

New York Immigrant DVD arvostelu kansi

New York Immigrant

The Immigrant 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Puolalaiset sisarukset pakenevat Euroopan vaikeita olosuhteita Yhdysvaltoihin vuonna 1921, mutta Ellis Islandin takana avautuva uusi maailma ei ole kaikkien unelmien täyttymys. Yksi siskoksista jää karanteeniin turberkuloosin vuoksi ja toinen (Marion Cotillard) selviää onnekkaasti mantereelle avustusjärjestön miehen (Joaquin Phoenix) kainalossa. Apu ei kuitenkaan ole pyyteetöntä, vaan vastapalvelukseksi on aseteltu ehdotus työpaikkasta maailman vanhimmassa ammatissa.

Omalaatuinen ja pohjimmiltaan hyvin tukahdutettu draama seuraa pelastajan ja pelastetun, sutenöörin ja prostituoidun, vaivalloista eloa 1920-luvun New Yorkin köyhällistökortteleissa. Joaquin Phoenix tekee omintakeisen hauraan tulkinnan naisia hyväksikäyttävästä miehestä, joka on maneereiltaan lähempänä hanhiemoa kuin stereotyypistä parittajaa. Marion Cotillard vetää yhtälailla pidättäytyneen roolin naisena, joka näkee mitä tuleman pitää ja antautuu tilanteelleen, mutta ei sortajalleen.

Ellis Islandin ja pakotettujen ihmissuhteiden johdosta elokuva tuo mieleen Martin Scorsesen tuottaman draaman "Kultainen portti", joka käsitteli saarelle saapumista klaustrofobisella antaumuksella. Tämä elokuva on periodikuvaltaan ja miljööltään ratkaisevasti rikkaampi tapaus, mutta hahmot jäävät nytkin etäisiksi toimijoiksi. Kertomus on rohkea ja yllättävä, mutta toteutus onnistuu vain osin kun hahmoja ei tarvitse inhota, muttei näistä liion ole pakko välittääkään. Käsittelyltään ihailtavan tahdikas ja lähes loppuunsa saakka lupaava kertomus, muttei kokonaisuutena riittävän elävä tapaus.

Viitseliäästi lavastettu ja kuvattu elokuva jää DVD:llä puuterimaiseksi esitykseksi. Kuva on formaatin puitteissa jäsentynyt ja moitteettoman vakaa, mutta kellertävä periodipatina korostaa kuvan pehmeyttä entisestään. Dialogivetoinen ääniraita soi hyvin. Ekstraton. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: James Gray
Pääosissa: Marion Cotillard Joaquin Phoenix Jeremy Renner

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2013Kesto: 112 minuuttia
Julkaisija: ScanboxKuva:
Anamorfinen 2.35
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5706141774620

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Scanbox) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään