DVD - Arvostelu

Hulk DVD arvostelu kansi

Hulk

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Ang Lee yrittää tehdä Hulkista syvällisen toimintadraaman, jossa Bannerin menneisyyteen on ladattu syviä traumoja. Harmi vain, että vetistely pomppaa esiin höyhensarjan hölmöilystä ja itseriittoisesta rymistelystä yhtä varmasti kuin se entisaikojen nimikaima-showpainija paidastaan. Tälläkin Hulkilla paita repeää, mutta bokserit sentään venyvät jalassa, vaikka ukko pyörittää tankkia piipusta, loikkii kilpaa paristopupun kanssa ja höyryää kuin Terminator konsanaan.

Jennifer Connelly on ylipätevä ja muodollisesti nappivalinta kevyeen rooliinsa, jonka yksiulotteisuutta ei pidä kritisoida liikaa kun kyseessä on kuitenkin vain sarjakuvahahmo. Sen sijaan Nick Nolte on jo täysin turhassa roolissa Bannerin isänä, jonka toimintaa eivät tunnu säätelevän edes hyvän käsikirjoituksen lait.

Hyvän trivia-kysymyksen elokuvasta ainakin saisi, sillä tässä lienee yksi erikoisimmista ohjaajan cameo-esiintymisistä: tietokoneella tehty Hulk on piirretty Leen itsensä suorittaman elehdinnän päälle.

Erinomainen, väritoistoltaan virheetön ja tarkka kuva. Lievästi kohinaa ja satunnaisesti myös pientä roskaa, mutta muutoin – ja etenkin tummissa kohtauksissa – kuva on moitteeton. Ilmaisussa on onnistuneesti pyritty luomaan sarjakuvan elokuvallinen vastine, mistä on merkkinä lukuisat erikoiset siirtymät ja split-frame -osiot. Ääniraita tukee dynaamista leikkausta mainiosti ja on paitsi dialogiltaan luonnollinen, myös iskevä ja tilakuvaltaan tehokas.

Tuplalevy, joten ekstroja riittää: ohjaajan hidas, mutta informatiivinen kommenttiraita, elokuvaan ympättynä pop-up –videopätkiä, poistettuja kohtauksia (6 min.), making of (24 min.), sarjakuvakokeiluja ja sekalaisia dokumentteja (46 min.) ohjaajasta, leikkauksesta, tehosteista ja Hulkin tiestä elokuvaksi. Ekstrat on tekstitetty suomeksi, mutta missä ovat trailerit? Kannessa hieman virheellinen kesto. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Ang Lee
Pääosissa: Eric Bana Jennifer Connelly Nick Nolte Sam Elliott
Tarina: Stan Lee Jack Kirby James Schamus John Turman Michael France
Kuvaus: Frederick Elmes
Musiikki: Danny Elfman

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2003Kesto: 132 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 1.85
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
DTS5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 106639EAN: 5050582067705

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään