Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Mission: Impossible

Vaarallinen tehtävä 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Vanha kulttisarja siirtyi valkokankaalle Brian De Palman ohjauksessa ja Tom Cruisen habituksen ympärille kiedottuna. Suoraviivainen, kaavamaisesti twistaava tarina tiedustelupalvelun sisäisestä myyräjahdista toimii sinällään mukiinmenevästi, mutta toteutus eksyy ennemminkin korostamaan kuin kätkemään tapahtumien epäuskottavuutta. Tästä huolimatta tunnelma on viihdyttävä vielä näin neljännessäkin formaatissa katsottuna.

Elokuvan aiempi Blu-ray-versio on hyvin mahdollisesti heikoin koskaan näkemäni esitys HD-kuvan saralla, joten uudelleen masteroitu versio oli enemmän kuin paikallaan. Nyt tehokkaammassa uuden sukupolven MPEG-4 AVC -formaatissa uudelleen enkoodattu kuva on merkittävästi aiempaa MPEG-2 -muodossa taltioitua versiota erottelevampi ja ennen kaikkea levollisempi. Jälki on yhä hyvin pehmeää ja myös kohinaa esiintyy, mutta kaikki on nyt hyväksyttävää tasoa 90-luvun elokuvaksi. Myös ääniraita on kokenut kohennuksen häviöttömään DTS-HD Master Audio -muotoon ja soi nyt luontevan pehmeästi. Uudelleen viritetty vanha teema on edelleen ääniraidan parasta antia. Ero aiempaan levyyn on merkittävä, vaikkei tämä elokuva koskaan ehkä tulekaan referenssitasoa hätyyttelemään.

Ekstroista löytyy kaikki aiemman version lisukkeet ilman uusia lisäyksiä. Ekstroista löytyy kokoelma lyhyitä dokumentteja, jotka sortuvat ekstrojen helmasynteihin, mainoshenkiseen hypetykseen ja elokuvan pätkien tarpeettoman runsaaseen viljelyyn. Tästä huolimatta etenkin tosielämän vakoojien leluja esittelevä dokumentti Washingtonin vakoilumuseosta (7 min.) ja todellisia CIA:n operaatioita sivuava dokumentti vakoilusta (9 min.) ovat mielenkiintoista katsottavaa. Muut dokumentit käsittelevät siirtymää vanhasta tv-sarjasta sarjaan elokuvia (11 min.), junakohtausta (3 min.) ja muita stuntteja (5 min.). Lisäksi tarjolla on teaseri, traileri, sarja tv-spotteja, faktaruutuja hahmoista ja kuvagalleria. Kuorrutteena kakun päälle vielä BAFTA:n ja MTV:n tribuutit Cruiselle (9 min. / 4 min.), jotka antavat hauskan läpileikkauksen miehen urasta. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Brian De Palma
Pääosissa: Tom Cruise Jon Voight Jean Reno Ving Rhames Kristin Scott-Thomas
Tarina: Bruce Geller David Koepp Steven Zaillian Robert Towne
Kuvaus: Stephen H. Burum
Musiikki: Danny Elfman

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1996Kesto: 110 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 2.35*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 99824EAN: 7332431037847

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään