Blu-ray - Arvostelu

Blu-ray arvostelu kansi
Blu-ray
FullHD

John Adams

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

David McCulloughin Pulizer-palkittuun romaaniin perustuva HBO:n minisarja kuvittaa upeasti Yhdysvaltojen itsenäistymistaipaleen, jota viitoittivat Washingtonin, Jeffersonin ja Adamsin kaltaiset miehet. Turhaa pompöösiä ja paatosta karttava kuvaus tasapainoilee elegantin lumoavasti elävän arkipäivän ja historiallisten merkkitapahtumien kuvauksen välillä. Taistelun tuoksinta, poliittinen kädenvääntö, Euroopan hovien mahtipontisuus ja päivän eliittiäkin koskettanut askeettisuus välittyvät vakuuttavasti ja ehkä erehdyttävänkin kokonaisvaltaisesti.

Yhteensä 13 Emmyllä ja 4 Golden Globella palkittu sarja toimii parhaiden historiallisten eeposten tavoin kahdella tasolla: huikeana johdatuksena historian tapahtumiin ja verevien henkilöhahmojen vetämänä koskettavana draamana.

Usein pienissä rooleissa vakuuttanut Paul Giamatti on nyt kerronnan keskipisteessä John Adamsina, eikä rooliin osaa kaivata ketään muuta. Yhtä merkittävässä roolissa on myös Laura Linney, joka rouva Adamsina on mukana kaikissa käänteissä neuvomassa ja tasapainottamassa miestään.

Suomessakin YLE:n kanavilla nähty sarja on tässä arvioitu amerikkalaisena aluekoodaamattomana Blu-ray-julkaisuna. Seitsemänosainen ja yhteensä yli kahdeksantuntinen sarja on pakattu kolmelle levylle.

Huikean terävä ja upean levollinen kuva vetää referenssitason vaatimukset uudelle tasolle. Yhtä laadukasta jälkeä on nähty ennenkin, mutta yleensä vain välähdyksittäin siellä täällä, eikä koskaan yhtä tasalaatuisesti alusta loppuun saakka. Häviötön DTS-HD Master Audio -ääniraita hoitaa tehtävänsä tyylikkäästi vivahteikkaasta retoriikasta joukkokohtausten pauhuun, ja myös Rob Lanen säveltämä komea musiikkiraita toistuu vakuuttavasti. Aluekoodaamaton jenkkilevy ei sisällä suomenkielistä tekstitystä.

Ekstroissa hyvä making of -dokumentti, mielenkiintoinen tapaaminen kirjailija McCulloughin kanssa, historiapitoinen popup-triviaraita ja hahmojen biografiatietoja. Kaksi ensimmäistä ekstraa löytyy myös rinnakkaiselta DVD-julkaisulta. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Tom Hooper
Pääosissa: Paul Giamatti Laura Linney Tom Wilkinson Stephen Dillane David Morse
Tarina: Kirk Ellis David McCullough
Kuvaus: Tak Fujimoto
Musiikki: Robert Lane Joseph Vitarelli

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2009Kesto: 501 minuuttia
Julkaisija: HBOKuva:
VC-1 1.78*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
  EAN: 883929057542

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (HBO) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään