4K/UHD - Arvostelu

4K UHD arvostelu kansi

Red Sparrow

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tiukkavetoinen trilleri puhaltaa uutta henkeä kylmään sotaan pureutumalla uuden venäläisagentin (Jennifer Lawrence) syntytarinaan. Rikkoutuneet unelmat ja kariseva usko hyvään maailmaan siivittävät pudonneen ballerinan keskelle hämärää suurvaltapolitiikkaa, missä balettitanssijan tausta tuntuu vastaavan agenttikoulun pitkää oppimäärää.

Viihdyttävä ja komeasti lavastettu jännäri aloittaa hurjalla höyryllä, mutta kadottaa ikävä kyllä vähitellen painetta lipsuen turhan geneerisille linjoille. Hurjan taustatarinan antava alkunäytös nappaa mielenkiinnon tehokkaasti ja keskushahmon hiljainen kyky profiloida vastustajiaan lennosta oikean lähestymistavan valitsemiseksi kantaa sitä pitkään, mutta vähitellen rappaus rapisee juonen ja hahmojen uskottavuuden ympäriltä. Lopputuloksena on katu-uskottavalta näyttävä, mutta askelissaan kovin mekaaninen agenttipätkä, joka ei koskaan nouse alun lupaamaan lentoon. Kaikki seksiä myöten sujuu lopulta niin pelikirjan mukaan, että touhusta kuihtuu kaikki elo.

Komea 4K-kuva on tarvittaessa lämmin ja useimmiten kylmä, mutta aina terävä ja jäsentynyt. 2.8-3.4K materiaalista skaalattu kuva näyttää upealta ja pitää kutinsa ansiokkaasti kaikissa olosuhteissa. Hillitty ääniraita voisi olla eloisampi, mutta välittää tunnetilansa pätevästi.

Ekstroissa 4K-levyllä ohjaajan kommenttiraita ja boksin toisella levyllä HD-version ohella poistettuja kohtauksia kommentein ja kuusi 10-15 minuuttista koostetta elokuvan synnystä. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Francis Lawrence
Pääosissa: Jennifer Lawrence Joel Edgerton Matthias Schoenaerts Charlotte Rampling Mary-Louise Parker Jeremy Irons
Tarina: Justin Haythe Jason Matthews
Kuvaus: Jo Willems
Musiikki: James Newton Howard

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2018Kesto: 140 minuuttia
Julkaisija: FoxKuva:
4K HDR 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 7.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112745097

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Fox) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään