Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Täältä ikuisuuteen

From Here to Eternity 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Kahdeksalla Oscarilla palkittu elokuva pureutuu amerikkalaisten sotilaiden arkeen Pearl Harborissa ennen japanilaisten yllätyshyökkäystä. James Jonesin romaaniin perustuva monitahoinen tarina pyöräyttää herkullisen ihmissuhdevyyhdin upseerien, sotilaiden ja paikalle sattuneiden naisten ympärille.

Nyrkkeilyotteluista ylimmän päiväkäskyn tehnyt kapteeni, tämän vaimon perään silmiä luova kersantti (Burt Lancaster), salaperäisen taustan omaava kaunis nainen (Deborah Kerr), torvensoitossa ja nyrkkitappeluissa kunnostautunut shakkilaudan solttu (Montgomery Clift) ja jokaisen armeijakuvauksen pakollinen neropatti (Frank Sinatra) ovat vain osa tämän tanssin hahmoista. Napakasti etenevä elokuva tarjoilee vetoavaa sotilasdraamaa ajalta ennen tositoimia, mutta parhaiten tämä muistetaan silti legendaarisesta lempimiskohtauksesta rantahietikolla.

Ikäisekseen hyvä mustavalkokuva kantaa rakeensa häpeilemättä ja ilme on komean filmimäinen, jos ei erityisen terävä. Jälki on kuitenkin asiallisen jäsentynyttä, kontrastiltaan kiitettävää ja kauttaaltaan moitteettoman vakaata. Kuvasuhde on niin ikään alkuperäinen. Äänipuolella tarjolla on sekä alkuperäinen mono Dolby Digital 2.0 -muodossa että uusi maltillisesti laajennettu DTS-HD Master Audio -ääniraita. Dialogivetoinen ja tehosteiltaan vähäinen ääniraita toimii mukisematta myös lopun sotatoimissa.

Ekstroissa lupsakka ja yllättävän tietopitoinen ohjaajan pojan Tim Zimmermannin ja Alvin Sargentin kommenttiraita, asiallinen kuvakuvassaraita, lyhyt making of -kooste (2 min.) ja kooste ohjaajan mietteistä (10 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Fred Zinnemann
Pääosissa: Burt Lancaster Montgomery Clift Frank Sinatra Deborah Kerr
Tarina: Daniel Taradash James Jones
Kuvaus: Burnett Guffey
Musiikki: George Duning

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1953Kesto: 118 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
MPEG-4 AVC 1.33
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
Dolby Digital Mono
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5051162313571

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Sony) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään