DVD - Arvostelu

Tuomion päivä DVD arvostelu kansi

Tuomion päivä

The Reckoning 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Omaperäinen kuvaus teatterin tehokeinoista ajalta ennen julkista sanaa, jolloin teatteri kansantaiteena vielä kykeni vaikuttamaan yleiseen mielipiteeseen.

Isä Nicholas (Paul Bettany) joutuu jättämään ammattinsa aviorikoksen vuoksi. Pakomatka päättyy, kun Nicholas lyöttäytyy liikkuvan teatteriseurueen matkaan. Ryhmän johtaja Martin (Willem Dafoe) päättää esittää näytelmän hiljan tapahtuneesta veriteosta. Näytelmän provosoiva käsikirjoitus säikäyttää myös paikallisen väestön.

Paul Bettany on ilmeikäs tulkinnassaan papista, joka taistelee totuuden ja ennen kaikkea omien moraalikäsitystensä puolesta.

Jokseenkin tuntemattoman McGuiganin henkilöohjaus on hallittua, joskin hänellä on käytössään harvinaisen upea ja monipuolinen näyttelijäjoukko (Bettany, Dafoe, Vincent Cassel, ja modernin teatterin suurnimi Simon McBurney).

Kuva on laadukkaasti käsitelty ja värjätty siniseksi, mutta tarkkuudessa on toivomisen varaa. Alkuperäisestä kuvasuhteesta (2.28:1) saa tällä levyllä nauttia ainoastaan alkutekstien ja lisämateriaaleissa esiintyvien klippien ajan. Ääniraita jyrisee bottne-voittoisesti, vahva erittely puheen ja muun äänimaailman välillä on omaperäisen kuuloinen. Lisäksi nähdään mielenkiintoisia jaoteltuja haastatteluita (yhteensä 34 min.), kuvamateriaalia kameroiden takaa (9 min.), biografioita ja traileri. (VA)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Paul McGuigan
Pääosissa: Paul Bettany Brian Cox Willem Dafoe
Tarina: Barry Unsworth Mark Mills
Kuvaus: Peter Sova
Musiikki: Adrian Lee Mark Mancina

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2003Kesto: 105 minuuttia
Julkaisija: FinnkinoKuva:
Anamorfinen 1.75
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 110659EAN: 6415018617869
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Finnkino) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään