DVD - Arvostelu

Kingdom of Heaven – taivas maan päällä - Director’s Cut DVD arvostelu kansi

Kingdom of Heaven – taivas maan päällä - Director’s Cut

Kingdom of Heaven 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Ohjaajan versio on peräti 47 minuuttia alkuperäistä teatteriversiota pidempi, mikä auttaa pitämään dramaturgian paremmin koossa.

Eurooppa yhdentyi vuonna 1184 hakemaan henkistä onnea ja ennen kaikkea varallisuutta Pyhältä maalta, jota saraseenit pitivät vallassaan. Kyläseppä (Orlando Bloom) tapaa tuntemattoman isänsä (Liam Neeson) ja joutuu pitkälle matkalle.

Uskovaisia saati uskonoppineita ei esitetä turhia kursaillen. Elokuva alkaa töksähdellen ja ihmeen nopeasti. Muutama juonenkuluista tuntuu suorastaan lapselliselta.

Elokuva saikin käsittämättömän hyvät arvostelut. Ei missään nimessä ohjaajansa parhaimmistoa, mutta puitteiltaan komea tarina. Loppujen lopuksi sykähdyttävä kohtaus tulee vasta lopussa, kun katsoja arvaa, kuka ratsain saapuva korkea-arvoinen kulkija lopulta onkaan.

Erinomainen kuva, tarkka ja näyttävän eeppinen. Kaksi tömäkkää ja tyylikästä ääniraitaa panee innostumaan kotiteatterin ulottuvuuksista. Gladiaattorissa ihastuttanutta musiikkia muistuttava kirkkosoundi tuntuu nyt uikutukselta, koska tyyliä on ehditty kahden elokuvan välillä ryöstöviljellä estoitta.

Paketissa on peräti neljä levyjä, joten ekstroja riittää: ohjaajan intro, kolme kommenttiraitaa, useita dokumentteja, kaksi kuvagalleriaa, poistettuja ja vaihtoehtoisia otoksia kommentein, trailereita ja tv-mainoksia. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Ridley Scott
Pääosissa: Orlando Bloom Liam Neeson Eva Green Jeremy Irons David Thewlis
Tarina: William Monahan
Kuvaus: John Mathieson
Musiikki: Harry Gregson-Williams

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2005Kesto: 186 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
Anamorfinen 2.35
Ääniraita: DTS
Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 200390EAN: 6438044105957
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (FS Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään