DVD - Arvostelu

Friday Night Lights DVD arvostelu kansi

Friday Night Lights

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Rehellisenoloinen jenkkifutisleffa teksasilaisen pikkukaupungin joukkueesta ja etenkin sen valmentajasta (Billi Bob Thornton), joka saa tuntea kaupunkilaisten pakkomielteenomaisen intohimon peliä kohtaan myös kentän ulkopuolella.

Siinä missä Oliver Stonen ”Minä päivänä tahansa” kertoi Superbowl-tason ammattilaisfutiksesta, tämä keskittyy ruohonjuuritasolle, mutta käy läpi pitkälti samoja teemoja ja tarinankäänteitä. Kyse on sekä pelistä, loukkaantumisista, bluffaamisesta, tappiosta ja voitosta että elämästä, intohimosta, henkireiästä, yrittämisestä ja kenties tiestä ulos pikkukaupungista. Isolle osalle elokuvan hahmoista nämä ovat sama asia.

Vakuuttavien pelikohtausten ja uskottavan välittömien näyttelijäsuoritusten ansiosta elokuva toimii molemmilla tasoilla. Tarina perustuu tositapahtumiin vuodelta 1988, mutta samanlainen kertomus nähtäneen pelin parissa monella eri tasolla, monella eri paikkakunnalla lähes vuosittain.

Teknisesti erinomainen kuva. Tyylikkään tummasävyinen ja pääosin moitteettoman terävä kuva, kohtauksen valoisuudesta riippumatta ja ilman aliasoitumista. Yllättäen muutama yksittäinen päivänvalossa kuvattu kohtaus kentällä osoittaa lieviä merkkejä epätarkkuudesta. Väritoisto on hienosti hallinnassa: ihosävyt ovat eläviä, värisävyt muutoinkin puhtaita ja aluerajat sekä liu’ut tarkkoja. Kohinaa esiintyy havaittavasti, muttei millään muotoa häiriöksi asti. Ainoa häiritsevä tekijä on turhan alttiisti käsivaralla heiluva kameratyöskentely, joka sekin on taiteellinen valinta. Ääniraita on vivahteikas, musikaalinen ja myös alataajuuksien käytössään selkeä ja elävä. Dialogi toistuu niin ikään ongelmitta. Tekstitetyissä ekstroissa ohjaajan ja kirjoittaja Buzz Bissingerin keskinkertainen kommenttiraita, poistettuja kohtauksia (21 min.), pätkiä kulisseista (11 min.) ja dokumentti tositarinasta (24 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Peter Berg
Pääosissa: Billy Bob Thornton Derek Luke Jay Hernandez Lucas Black
Tarina: Buzz Bissinger David Aaron Cohen Peter Berg
Kuvaus: Tobias A. Schliessler
Musiikki: Brian Reitzell Explosions in the Sky David Torn

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2004Kesto: 113 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 2.34
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 200670EAN: 5050582356472
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään