Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Third Person

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Koukuttavan omapäinen juoninippu kutoo löyhästi yhteen kolme hyvin erilaista tarinaa, jotka sijoittuvat eri puolille maailmaa. Liam Neeson on Pariisiin linnoittautunut hiipuva kirjailija ja Olivia Wilde tämän kiusoitteleva muusa. Adrien Brody on hämärä liikemies, joka lyöttäytyy roomalaisen kaunottaren (Moran Atias) mukaan riskeeraten kaiken. Mila Kunis on tiukoille vedetty newyorkilainen äiti, joka riutuu rikkaan ex-miehensä (James Franco) viemän poikansa perään.

Ohjaajakäsikirjoittaja Haggisin kutoma arvoitus on vastustamattoman koukuttava seitti, jossa tarinoiden väliset yhteydet hiipivät ruudulle odottamattomalla tavalla. Mahdottoman kaunis ja virheettömän sliipattu tarina pitää katsojan jatkuvasti varpaillaan ja pohtimassa hahmojen motiiveja ja yhteyksiä. Saavutus on kunnioitettava kypsään ikään ehtineessä risteävien tarinoiden genressä, jossa Haggissillä itselläänkin on jo yksi hevonen entuudestaan "Crash":in johdosta.

Elokuvan salaisuus, jota ei tällä kertaa voi olla kommentoimatta, on, että tarina kertoo ennen kaikkea kirjoitusprosessista. Haggis käytti tarinan luomiseen pari vuotta tiukkaa työtä, ja tämä elokuva maistuu yhtä aikaa tuon työn harkitulta lopputulokselta ja jonkinlaiselta elämykselliseltä metatason päiväkirjalta. Tarinan langat nivoutuvat yhteen ja katoavat, julmat käänteet avautuvat ja vaihtoehtoja kokeilevissa valinnoissa on hienosti hetkessä elämisen makua. Ennen kaikkea tämä maistuu kahden tunnin vierailulta kirjailijan pään sisälle tämän työstäessä tarinaansa. Pääasia kuitenkin on, että elokuva maistuu.

Trippi on hieno, hahmot kiehtovia ja tarinat kiinnostavia, mutta koheesio jää lopulta jokseenkin pelkän kikan tasolle. Tämä on kuin aikuisten luukkukirja, jossa kaikki luukut ovat kierosti yhteydessä.

Dario Marianellin musiikkiraita on kauniin soljuva. Terävä ja kylläisen lämminsäyinen kuva tekee kunniaa kosmopoliittiisen avaralle ja tekstuurikkaalle miljöölle. Ekstroissa lupsakan tietopitoinen kommenttiraita (mukana ohjaaja, näyttelijä/tuottaja Moran Atias, kuvaussuunnittelija Laurence Bennett, leikkaaja Jo Francis ja tuottaja Michael Nozik), mainio ohjaajan haastattelu (33 min.), making of (10 min.) ja traileri. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Paul Haggis
Pääosissa: Liam Neeson Mila Kunis Adrien Brody Olivia Wilde James Franco Moran Atias Maria Bello Kim Basinger
Tarina: Paul Haggis
Kuvaus: Gian Filippo Corticelli
Musiikki: Dario Marianelli

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2014Kesto: 137 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
MPEG-4 AVC 2.35
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5051162333975

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Sony) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään