Kino - Arvostelu

The Revenant

Leonardo di Caprion todennäköisellä Oscar-pystillä markkinoitu The Revenant velloo kauniiden kuvien luomissa mystisissä fiiliksissä, muttei vangitse täydelliseen transsiin kuin korkeintaan visuaalisuudellaan. Metsuriseksuaalikuvastosta revitty Di Caprio hallitsee metsän kujeet, mutta ylisanojen kohdalla suosittaisin pientä hillintää. Tom Hardyn piirtämä kuva olosuhteista riippumattomasta ystävyydestä on hienovaraisuudessaan merkittävämpi kuin primitiivinen, ja aavistuksen yksiulotteinen dicapriolainen läähätykseen ja karjuntaan pohjaava sooloperformanssi. Syvemmillä tunteiden tasoilla Di Caprio onnistuu silti paljastamaan sydänlihaksensa, tehden elokuvasta matkan elämänhalun ja äärimmäisten tahtotilojen sfääreihin.

Huikaisevissa talvisissa vuoristo- ja metsämaisemissa käydään pitkittynyttä taistelua elämästä – ja majavannahoista. The Revenant ei löydä lopullista rytmiä, edeten pitkäveteisesti, tarraten sivujuoniin, menettäen hetkittäin johtolankansa. Veristen taisteluiden, ystävyyden ja petoksen, sekä jopa koomisiin sfääreihin kasvavan eloonjäämisseikkailun rinnalla käydään ikuinen kostotaistelu. Intiaanit tuovat mukanaan tunnustuksellista kuvastoa, magia on päälle liimattua ja puhki kulunutta. (VA)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Alejandro Gonzalez Inarritu
Pääosissa: Leonardo DiCaprio Tom Hardy Will Poulter Domhnall Gleeson Lukas Haas Kristoffer Joner Brad Carter
Tarina: Mark L. Smith Alejandro Gonzalez Inarritu

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2015Kesto: 157 minuuttia
Julkaisija: SF Filmi 
  
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
    
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (SF Filmi) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään