Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

The Monuments Men

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Ocean's Eleven -henkinen veijaritarina liittoutuneiden erikoisryhmästä, joka ottaa tehtäväkseen Euroopan kulttuuriperinnön vaalimisen toisen maailmansodan loppurytinöiden alla. Elokuva kokoaa yhteen hyvän, epätodennäköisen koplan George Clooneyn vedettäväksi ja tipauttaa koko letkan eri puolille Eurooppaa jahtaamaan natsien kähveltämiä kulttuuriaarteita.

Kepeänä veijaritarinana alkava isojen poikien aarteenetsintä on juoneltaan jännittävä ja puitteiltaan komea, mutta muutoin toteutus yskähtelee harmillisesti. Omalaatuinen tarina ottaa innoituksensa todellisesta "Monuments, Fine Arts and Archives" ohjelmasta, mutta antaa tästä supistetun kuvan seitsemän miehen hankkeena kun todellisuudessa kyse oli satojen ihmisten urakasta. Myös ohjaajan pallilla istuneen Clooneyn mukaan valtaosa elokuvasta perustuu vahvasti todellisuuteen, mutta tästä huolimatta kokonaisuus maistuu mekaanisen käsikirjoitetulta Hollywoodilta. Alun puhtaan veijarimainen ote hukkuu yllättäen surumielisen - ja monin paikoin aivan liian alleviivan - fiilistelyn alle, johon taas elokuvan kepeimmät jaksot istuvat vaivaantuneesti. Vakavahenkisten kohtausten rinnalla tuntuu oudolta, että elokuvan oma ensikäden kosketus sodan kanssa jää sketsien tasolle takapuoliosumineen ja sala-ampujan luotien välistä hipsutteluineen. Itse salapoliisipeli toimii hienosti, mutta nurkkaan ahdettuna.

Lopulta kyse on mielenkiintoisesta ja tuoreesta tarinasta, joka kerrotaan turhan heppoisasti ja kohtauksesta toiseen harppoen. Ulkokuori on upea ja näyttelijäkaarti vailla parempaansa, mutta hahmot jäävät ohuiksi ja tunnelma pakotetuksi ja listamaiseksi. Elokuva ei tunnu oikein tietävän ollakko jännäri, komedia vai vakava kuvaus tragedian jälkinäytöksestä. Tämä on harmi, sillä näistä aineksista olisi voinut syntyä paljon koskettavampikin seikkailu.

Erinomainen kuva ja hyvä ääniraita. Ekstroissa traileri, poistettuja kohtauksia (2 min.) ja lyhyet koosteet oikeista monumenttimiehistä (12 min.), Cate Blanchettin hahmon tosipohjasta (4 min.), Clooneysrä ohjaajaana (5 min.) ja näyttelijöistä (8 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: George Clooney
Pääosissa: George Clooney Matt Damon Bill Murray John Goodman Jean Dujardin Bob Balaban Hugh Bonneville Cate Blanchett
Tarina: George Clooney Robert M. Edsel Bret Witter Grant Heslov
Kuvaus: Phedon Papamichael
Musiikki: Alexandre Desplat

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2014Kesto: 118 minuuttia
Julkaisija: FoxKuva:
MPEG-4 AVC 2.
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112712242

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Fox) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään