Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Jurassic World

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Noin 22 vuotta ensimmäisen dinopuiston jälkeen tekijät ovat taas pystyttäneet uuden ulkoruokintasafarin, eikä ruokalista rajoitu nyt muutamaan testiryhmäläiseen vaan buffet-pöytään on talutettu yli 20.000 maksavaa vierasta. T-Rexi on nyt vanha juttu, johon kyllästyneelle yleisölle täytyy hakea uusia elämyksiä geenimanipulaation kautta.

Godzillaa, Piranhoja ja lukemattomia muita monsteri-kastin viihdykkeitä seuraava seikkailu ei ole hukannut alkuperäistä DNA:taan vaan toimii yhä hyvänä huvipuistoajeluna alkuperäisen jalanjäljissä. Monella tapaa tämä maistuu elokuvalta, joka alkuperäinen Jurassic Park olisi ollut mikäli se olisi tehty vasta tänävuonna. Suuren mittakaavan huvipuiston esittelevä ja lasten näkökulmasta osaltaan lähtevä seikkailu ei hämmästytä enää alkuperäisen jälkeen, mutta se ei liioin tunnu valjulta kopioltakaan. Tämä ei ole mestariteos, mutta passeli jatke saagalle.

Elokuvan tarjoamat Pompejin loppukuvat ovat alusta asti väistämättömiä, mutta hahmokavalkaadi on vetoava ja taival suoraviivaisen viihdyttävä. Uraunelmista ja lajien välisestä yhteistyöstä ammentava sanoma häilyy jossakin kliseen ja toiveajattelun välissä, mutta tämä jää helposti rymistelyn jalkoihin. Elokuva toimii sekä nostalgiatrippinä, että uuden sukupolven kasteena, ja tämä on saavutus.

Upea kuva ja asiallinen ääniraita. Puisto näyttää huikealta, dinosaurukset uskottavilta ja piruetti pysyy kasassa myös ryminöiden tuoksinnassa. Ääniraita on niin ikään pätevä, mutta ei aivan niin elämyksellinen kuin olettaisi. Lopputuloksena on hyvä efektisirkus, joka miellyttää silmää, mutta ei suoranaisesti hämmästytä. Harmillisen suppeissa ekstroissa poistettuja kohtauksia (6 min.), making of (30 min.), ohjaajan ja pääosan Chris Prattin keskinäinen haastattelu (9 min.) ja koosteet tuotannosta (10 min.), dinosauruksista (16 min.) ja dinokeskuksesta (2 min.). Elokuvasta on julkaistu myös 3D-versio. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Colin Trevorrow
Pääosissa: Chris Pratt Bryce Dallas Howard Vincent D'Onofrio Ty Simpkins Nick Robinson Omar Sy B.D. Wong Irfan Khan
Tarina: Rick Jaffa Amanda Silver Derek Connolly Colin Trevorrow Michael Crichton
Kuvaus: John Schwartzman
Musiikki: Michael Giacchino John Williams

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Kuvat

Tekniset tiedot

Vuosi: 2014Kesto: 124 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
MPEG-4 AVC 1.85
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5053083048624

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään