4K/UHD - Arvostelu

4K UHD arvostelu kansi

Harry Potter ja Feeniksin kilta

Harry Potter and the Order of Phoenix 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Viides Harry Potter -elokuva onnistuu tarjoilemaan tähän asti jännittävimmän ja yhtenäisimmän seikkailun. Tarina virittelee upeasti lähestyvän koitoksen odotuksen tunnelmaa, yhtäältä päänsä hiekkaan hautaavan Taikaministeriön ja toisaalta suoranaiseen sabotaasiin ryhtyvän Pimennon kautta. Potter ei ole tässä pelkästään kliseinen ennaltamäärätty messias, vaan tiukkaan paikkaan ajettu miltei-tavallinen poika, jonka täytyy yrittää kääntää paha tilanne edes hieman paremmaksi.

Alkuosien leikki on nyt vauhdilla muuttumassa tiivistunnelmaiseksi jännäriksi, eikä se todellakaan ole huono kehityspolku. Azkabanin vangin ohella, ja siitä paremmaksi pistäen, tämä on kirkkaasti sarjan paras osa tähän mennessä.

Komea kuva päivittää aikoinaan 35mm filmille kuvatun elokuvan näyttävästi 4K-aikakaudelle. Toisto on miellyttävän erottelevaa ja hallitun vakaata vaikka masterointi onkin tehty 2K-tasossa, mistä 4K-esitys on skaalattu ylöspäin. HDR-käsittelyn läpikäynyt väritoisto on tämänkin julkaisun hohdon takana: väritoistoltaan luonteva ja vaikuttavan vivahteikas kuva on myös kontrastiltaan muikean iskevä. Ääniraita on nyt tarjolla DTS:X-muodossa.

Boksi pitää sisällään myös elokuvan HD-version omalla levyllään ja kolmannen ekstroille pyhitetyn levyn. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: David Yates
Pääosissa: Daniel Radcliffe Rupert Grint Emma Watson Helena Bonham Carter Robbie Coltrane Warwick Davis Ralph Fiennes Michael Gambon Brendan Gleeson Jason Isaacs Gary Oldman Alan Rickman
Tarina: Michael Goldenberg J.K. Rowling
Kuvaus: Slawomir Idziak
Musiikki: Nicholas Hooper

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2007Kesto: 138 minuuttia
Julkaisija: Warner Bros.Kuva:
4K HDR 2.40
Ääniraita: DTS:X
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112735494

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Warner Bros.) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään