Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

2 Guns

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Raflaavaa nimeään parempi rikosjännäri kahdesta pikkukonnasta (Mark Wahlberg ja Denzel Washington), jotka päättävät ryöstää hiljaisen rajakaupungin pankin tietäen, että sen holveista löytyy pari miljoonaa paikallisen huumeparonin rahoja. Parivaljakon tiedot kuitenkin rajoittuvat tähän, vaikka asiaan liittyy vielä paljon muuta.

Näpsäkkänä jännärinä alkava tarina suhtautuu aiheeseensa kohtaus kohtaukselta rennommin ja muuntautuu lopulta perin letkeäksi Buddy-toimintapätkäksi, joka antaa tähtiparinsa verrytellä lihasten lisäksi myös improvisointitaitojaan. Huumori ei kuitenkaan onneksi vesitä tapahtumia. Elokuvan näppärä perusajatus monitahoisesta vedätyksestä on peräisin Steven Grantin samannimisestä sarjakuvasta, mutta irvaileva asenne tavanomaisia elokuvakliseitä kohtaan on puolestaan käsikirjoittaja Blake Mastersin (mm. Brotherhood-sarja) käsialaa.

Letkeää buddy-läppää, kuvauksellisen krouveja miljöitä ja monen stailin posse-patsastelua ja rymistelyä yhdistävä elokuva on kuin toiselta aikakaudelta, mutta kokonaisuus toimii kivasti. Tarina uhmaa todennäköisyyksiä jos ei suoraan logiikkaa, mutta twistaa samaan aikaan palkitsevasti.

Perinteikkäistä aineksista syntyy tässä maukas ja tunnelmaltaan vahva kertomus, jossa palaset loksahtavat odottamattoman hyvin paikoilleen. Washington ja Wahlberg pelaavat hyvin yhteen, ja muutoinkin kaikissa hahmoissa tuntuu olevan poikkeuksellisen paljon lihaa - vaikka kyse onkin lopulta vain hauskanpidosta. Myös islantilaisohjaaja Baltasar Kormakur tuntuu olevan mies oikeassa paikassa.

Hyvä kuva on vakaa, kunnianhimoisesti tyylitelty ja miellyttävän, joskaan ei vaikuttavan terävä. Kuvasto ja kuosi vetävät hyvin vertoja muutamaa kertaluokkaa kalliimmille elokuville. Ääniraitakin hengittää hyvin hetkessä ja selviä toistuvasta rymistelystä asiallisesti.

Ekstroissa ohjaajan ja tuottajan kommenttiraita, hyvä making of (31 min.) ja poistettuja ja/tai pidennettyjä kohtauksia (12 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Baltasar Kormakur
Pääosissa: Denzel Washington Mark Wahlberg Bill Paxton Paula Patton James Marsden Fred Ward Edward James Olmos
Tarina: Blake Masters Steven Grant
Kuvaus: Oliver Wood
Musiikki: Clinton Shorter Scott Vener

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Kuvat

Washington ja Wahlberg luovat hyvän parivaljakon, joka toivottavasti pysyy iskussa myös kaavaillussa jatko-osassa
Washington ja Wahlberg luovat hyvän parivaljakon, joka toivottavasti pysyy iskussa myös kaavaillussa jatko-osassa
Bill Paxton vetää mehukkaan sivuosan CIA-miehenä, joka väistelee hyvin tavanomaisimmat kliseet
Bill Paxton vetää mehukkaan sivuosan CIA-miehenä, joka väistelee hyvin tavanomaisimmat kliseet

Tekniset tiedot

Vuosi: 2013Kesto: 109 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
MPEG-4 AVC 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5051162321576
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Sony) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään