DVD - Arvostelu

Once Upon a Time in the West - Special Collector's Edition DVD arvostelu kansi

Once Upon a Time in the West - Special Collector's Edition

Once Upon a Time in the West 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Frank. Jo nimi hyytää niitä, joihin Huuliharppukostaja jätti lähtemättömät jäljet. Dollaritrilogia oli lastenleikkiä, kuin pikkusikari Pasadenasta verrattuna tähän, joka on aito ja tiukin toscana - El Moro. Leonen paras ohjaus, teknisesti briljeeraava ja kastiltaan ylittämätön. Tarina saa vahvan runkonsa rautateiden tuomasta yhteiskunnallisesta murroksesta. Teki Charles Bronsonista tähden. Keskipiste on kuitenkin elokuvahistorian julmimpien rikollisten joukkoon yllättäen ampaissut ex-sankari ja heikkojen puolustaja, sinisilmäinen Henri Fonda. Taru kertoo miehen tulleen kuvauksiin suurin piirtein Tom Mix -asussa.

Kuva on korjattu koreaksi, vaikka epäilyt kohdistuivat juuri alkuperäismateriaalin kuntoon, kun ohjaajan pääteoksen julkaisu jäi näinkin myöhään. Kuva näyttää varmasti paremmalta kuin aikoinaan teatterissa suttuisilta printeiltä. Komea uusi äänimiksaus. Suunnatut efektit on maltettu jättää vähiin. Ennio Morriconen musiikin kauneus luo hurjan vastakohdan atavistisille tapahtumille. Kahdella levyllä. Ekstroihin on tallennettu kommenttiraita, yhteensä noin 73 min. dokumentit (mm. käsikirjoittajana mukana ollut Bertolucci muistelee; Dario Argentoa ei näy), kuvagallerioita, biografiat ja traileri. Lisäksi 16-sivuinen triviavihko. Vihkosen mukaan oli lähellä, että ohjaaja olisi saanut kuuluisaan alkukohtaukseen Eastwoodin, Cleefin ja Wallachin, jotka olisivat symbolisoineet dollaritrilogian kuolemaa. Ei ole kuuleman mukaan vieläkään täydellinen laitos. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Sergio Leone
Pääosissa: Charles Bronson Henri Fonda
Tarina: Dario Argento Bernardo Bertolucci Sergio Leone Sergio Donati Mickey Knox
Kuvaus: Tonino Delli Colli
Musiikki: Ennio Morricone

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1968Kesto: 159 minuuttia
Julkaisija: FinnkinoKuva:
Anamorfinen 2.36
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
    
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Finnkino) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään