DVD - Arvostelu

Meri DVD arvostelu kansi

Meri

Hafid 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Islantilainen elokuva Meri on klassinen tarina perheen kokoontumisesta yhteen. Vanhoja salaisuuksia ja salattuja rakkauksia kaivetaan esiin. Välillä keskustellaan myös kalastuselinkeinon jatkamisesta perhepiirissä.

Kalastus ja siihen liittyvät amatööritason juonittelut eivät yksinään riitä. Ongelmana tässä filmissä on tyhjän päälle kirjoitettu käsikirjoitus. Tarinaan on puoliväkisin sotkettu täysin asiaan kuulumattomia henkilöhahmoja ja dialogiin on sekoitettu epäjohdonmukaisesti väkinäistä huumoria.

Ohjaaja uskaltautuu vain hetkittäin laskemaan kameransa kuljettamaan tarinaa aikalaisensa Fridrik Thor Fridrikssonin tapaan kauniiseen islantilaiseen maisemaan. Hän osoittaa kuvillaan liian usein, että on halukas ainoastaan perinteiseen kerrontaan.

Kuva on hieman rakeinen filmisiirto, ääniraita on hienosti erotteleva, eurooppalaisen realistinen DD 5.1. Ekstroissa on 43-minuuttinen dokumentti, trailereita, valokuvagalleria, biografioita sekä ohjaajan ja käsikirjoittajan kommenttiraita. (VA)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Baltasar Kormakur
Pääosissa: Gunnar Eyjolfsson Hilmir Snaer Gudnason Helene de Fougerolles

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2002Kesto: 110 minuuttia
Julkaisija: Pan VisionKuva:
Anamorfinen 2.32
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 105677EAN: 6416335176930
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Pan Vision) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään