DVD - Arvostelu

Stranded – ensimmäinen miehitetty lento Marsiin DVD arvostelu kansi

Stranded – ensimmäinen miehitetty lento Marsiin

Náufragos 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Lähtökohdiltaan mielenkiintoinen espanjalainen selviytymisjännäri: ensimmäinen miehitetty Mars-lento joutuu pahoihin vaikeuksiin, eikä kenelläkään miehistön jäsenistä ole selviytymismahdollisuutta ilman raskaita uhrauksia. Tältä elokuvalta olisi ollut lupa odottaa muuta(kin) kuin näyttäviä tehosteita, mutta käsikirjoitus ei saa jalostettua tarinasta mitään sanottavaa, eivätkä faktatkaan tunnu olevan hallussa. On vaikea uskoa että todelliset astronautit – olivatpa he kuinka ihmisiä tahansa – toimisivat kuten tässä, joten sopii kysyä missä oli NASA:n täkäläinen vastine ESA kun tätä kirjoitettiin? Tällaisenaan käteen jää vain pitkä lista hölmöyksiä, jotka huipentuvat antikliimaksiin tuomaan yllätykseen. Videokansi paljastaa senkin. Grafiikka on moneen otteeseen varsin hiomatonta, mutta dokumenttiin välttävää.

Ajoittain karmean värisevä kuva, jossa myös roskaa on ajoittain eksynyt mukaan vanhemmankin elokuvan edestä – erityisen yllättävää tämä on siksi että muutoin jälki näyttää digivideolle kuvatulta. Ääniraita on jälkiäänitettyä dialogia lukuun ottamatta miellyttävän puhdas. Pientä vikaa levylogiikassa: tekstitysten vaihto ei onnistu lennosta ja menussa elokuva –nappia painamalla leffa alkaa aina alusta, eikä jatka siitä mihin jäätiin. Ekstroissa kymmenkunta kuvakaappausta käsittävä galleria, eli käytännössä ekstraton. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Maria Lidon
Pääosissa: Vincent Gallo Maria De Medeiros Joaquim De Almeida
Tarina: Juan Miguel Aguilera
Kuvaus: Ricardo Aronovich
Musiikki: Javier Navarrete

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2001Kesto: 95 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 2.37
Ääniraita: Dolby Digital Stereo
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 107255EAN: 5050582169232

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään