DVD - Arvostelu

The Lucky Ones DVD arvostelu kansi

The Lucky Ones

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Moderni Road Movie kolmesta Irakin sodasta takaisin kotimaahan palaavasta sotilaasta, joiden kotiinpaluu ottaa pitkän kiertotien maan halki. Hienolla tavalla yhtäaikaa elämänmyönteinen ja kohtalokas kertomus esittelee kolme ihmistä, joilla kaikkilla on oma syynsä tuntea itsensä kodittomaksi: yksi on menettänyt miehuutensa nivusosuman seurauksena, toinen paikkansa maailmassa poikakaverinsa myötä ja kolmas perheensä pitkän poissaolon seurauksena. Matkan aikana kumppanukset bondautuvat ja ongelmat ratkeavat tavalla tai toisella, välillä jopa luonnonvoimien välityksellä.

Aavistuksen pöhkö elokuva taplaa rennosti eteenpäin vahvan kastin varassa ja huumori pilkehtii luontevasti keskellä suurimpiakin vastoinkäymisiä. Myös tulkinnanvaraiseksi jätetty sanoma Irakin sodasta toimii näppärästi sekä puolesta että vastaan, vaikka kaikkia pointteja rekrytoinnista ja joukkojen tukemisesta, sodan merkitykseen ja stoplossiin hipaistaan. Jopa loppuratkaisu yhtäaikaa hymähdyttää ja tavoittaa jotakin Butch Cassidyn ja Sundance Kidin hengestä.

"Kiitos teille. Eikun kiitos teille." Ja Adios.

Pehmeähkö kuva yltää päivänvalossa liki hyvälle keskitasolle, mutta harvoissa pimeämmissä kohtauksissa, kuten motellissa, jälki äityy paikoin perin epäskarpiksi ja rosoiseksi. Ääniraita on leppoisa ja miellyttävän musikaalinen ääniraita. Dialogi toistuu paikoin hieman hiljaa taustaääniin verrattuna, varsinkin tien päällä autossa istuttaessa. Ekstroissa making of (16 min.), jonka mielenkiintoisinta antia on näppärä ratkaisu autokuvauksiin. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Neil Burger
Pääosissa: Rachel McAdams Tim Robbins Michael Pena
Tarina: Neil Burger Dirk Wittenborn
Kuvaus: Declan Quinn
Musiikki: Rolfe Kent

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2008Kesto: 108 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
Anamorfinen 1.78*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
VET: 212651EAN: 5051160254210

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Sony) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään