Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Cloverfield

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Blair Witch -tyylinen kotivideosäikyttely ryhmästä newyorkilaisnuoria, jotka pakenevat Manhattanille hyökkäävää monsteria kaupungin raunioituvilla kaduilla ja metrotunneleissa. 9/11- ja Godzilla-kuvastoa viljelevä elokuva ei saa välittämään kliseistä läppää vääntävistä hahmoistaan, mutta toimii siitä huolimatta yllättävän hyvin köyhän miehen scifinä - isolta osin näyttämönä toimivan New York Cityn viehätyksen varassa. Järkeähän tässä ei ole hitustakaan.

Elokuva on kuvattu kokonaan käsivaralta, joten kuva heiluu ja kieppuu alati, ja kuvaa miltei yhtä paljon kenkiä ja valopylväitä kuin itse hahmoja. Siitä huolimatta jälki on miellyttävän tarkkaa ja väritoistoltaan vivahteikasta HD-videotasoa. Vaikutelma on aihepiiriin sopiva ja paikoin hyvin toimiva. Myös säästeliäästi käytetyt erikoistehosteet toimivat näppärästi. Äänipuolella ei hyödynnetä musiikkia - kai siksi ettei kukaan nuorista sattunut ottamaan boomboxia mukaan, eivätkä kai olisi kovin biletuulella muutenkaan - mutta tehosteet toimivat yllättävän hyvin, ja asiallisesti myös tilakanaviin levittäytyen. Jos pikkutarkkoja ollaan niin monikanavaääni ei tietysti istu autenttiseen kotivideotunnelmaan, mutta lisää sitä vastoin mukana olon tuntua huomattavasti.

Ekstroissa ohjaajan kommenttiraita, valaiseva making of (28 min.), dokumentti erikoistehosteista (23 min.), poistettuja kohtauksia ohjaajan kommentein (3 min.), kaksi vain hieman muunneltua loppua ohjaajan kommentein (4 min.), dokumentti monsterin luonnista (6 min.) ja mokia (4 min.). Lisäksi mukana on hauska triviatekstityksellä kuorrutettu kuva-kuvassa-toiminto, jonka avulla elokuvan tapahtumat näkee samaan aikaan kartalla. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Matt Reeves
Pääosissa: Lizzy Caplan Jessica Lucas T.J. Miller Michael Stahl-David Mike Vogel
Tarina: Drew Goddard
Kuvaus: Michael Bonvillain

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Kuvat

Ehkä ainakin video jää elämään
Ehkä ainakin video jää elämään

Tekniset tiedot

Vuosi: 2008Kesto: 84 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
VC1 1.78*
Ääniraita: Dolby True-HD 5.1
 
Ikäraja:
(13)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 13 vuotta.
VET: 206113EAN: 7332431994119

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään