4K/UHD - Arvostelu

4K UHD arvostelu kansi

The Grinch

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Dr. Seussin kuuluisa joulusatu erakoneloa viettävästä viherkarvaisesta hapannaamasta, joka vihaa yli kaiken joulua ja siihen hullaantunutta huu-kansaa. Illumination-yhtiön (mm. Kätyrit ja Itse Ilkimys) luotsaama uusintafilmatisointi ottaa taidemuodokseen puhdasverisen 3D-tietokoneanimaation ja luo passelin energisen ja lopulta hyväntuulisen joulusadun.

Pääsiäisen aikaan sijoittuvasta julkaisuajankohdasta huolimatta elokuva uppoaa 7-vuotiaaseen kohdeyleisöön ilman kulmakarvojen kurtistelua. Ilkikurisesta alkuasetelmasta päädytään joviaalin lupsakkaan yhteiseloon vetreästi ja vailla suurempia déjà vu -fiiliksiä. Elokuvan energinen asenne ja vetreä huumorintaju päivittävät sadun napakasti nykypäivään, vaikka aihe itsessään on ajaton ja tuttu.

Poksahtelevan värikylläinen kuva luo satumaisen joulun keskelle karvaturrien asuttaman alppikylän hohtavia hankia. Anti on mielikuvituksekasta ja fantastisen hiottua kuten sadulle sopiikin. Jälki on piskahtelevan värikylläistä, miellyttävän erottelevaa ja moitteettoman vakaata. Kyse ei silti ole aidosta 4K-kuvasta. Suomenkielinen dubbaus (Dolby Digital Plus 7.1) on niin ikään laadukasta. Kaikki osa-alueet dialogista tehosteisiin toimivat hyvin, eikä musiikkiosioiden englanninkielisyys juurikaan haittaa. Alkuperäinen englanninkielinen ääniraita on tarjolla Dolby Atmos -muodossa.

Boksi sisältää sekä 4K- että HD-versiot omilla levyillään ekstrojen löytyessä molemmilta levyiltä. Ekstroissa kolme minielokuvaa, sarja making of -henkisiä koosteita ja muuta puuhaa. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Scott Mosier Yarrow Cheney
Pääosissa: Benedict Cumberbatch Rashida Jones Kenan Thompson Angela Lansbury Pharrell Williams
Tarina: Michael LeSieur Tommy Swerdlow Dr. Seuss
Musiikki: Danny Elfman

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2019Kesto: 86 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
4K HDR 2.39
Ääniraita: Dolby Atmos
Dolby Digital 7.1
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
  EAN: 5053083186203

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään