Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Lady in the Water

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Kuudennen aistin ja Kylän ohjaajan uusin elokuva on koominen satu vesinymfeistä, ruohokoirista, tuomariapinoista ja jättikotkasta kerrostaloyhteisöön istutettuna. Ainekset sinällään ovat hyvät ja idea kauhutarinan ja iltasadun yhteensovittamisesta mielenkiintoinen, mutta lopputulos tuo lähinnä mieleen saksalaisen fantasiapelin sääntökirjan tavaamisen.

Jännittävä tai mielenkiintoinen tämä ei ole, mutta hetkittäin kaikessa omituisuudessaan varsin hauska. Paul Giamatti on sankarillisena talonmiehenä kerrassaan hilpeä tapaus, eräänlainen hienostumattoman Sherlock Holmesin ja kaljuuntuvan Tarzanin posketon yhdistelmä, joka yrittää istuttaa talon asukkaita mysteerin rooleihin eikä pelkää sukeltaa uima-altaan alta löytyvään onkaloon yhdessä elokuvan muistettavimmista kohtauksista. Samoin yhteisöön muuttava elokuvakriitikko irrottaa pari naurua tuomalla elokuvaan omituisen metatason, ja toimien kai samalla jonkinlaisena ohjaajan ylipaineventtiilinä. Sen sijaan usein elokuvissaan piipahtavalla ohjaajalla itsellään on tässä jo liian iso rooli.

Teräväpiirtojulkaisu pääsee irti aiemman DVD-julkaisun pahimmasta synnistä, runsaasta värinästä, ja kuva on nyt käytännössä moitteettoman levollinen. Terävyyden suhteen kuva sen sijaan jättää toivomisen varaa, sillä vaikkei jälki olekaan suoranaisesti suttuista, toistuu moni yksityiskohta turhan pehmeästi. Väritoistoltaan jälki on niin ikään hieman mutaista, mikä lienee tarkoituksellinen valinta vetinen miljöö huomioiden. Ääniraita aloittaa vahvasti upottaen katsojan kuplien, kaikujen ja virtaavan veden maailmaan James Newton Howardin musiikin toimiessa hienona taustana. Anti ei kuitenkaan lopulta yllä satuelokuvalta odotetulle tasolle ja kun vielä musiikkikin alkaa toistaa pahasti itseään jää kokonaisuudesta varsin vaisu vaikutelma.

Aiemmalta DVD-julkaisulta siirretyissä ekstroissa ohjaaja selventää visiotaan (5min), making of -minidokkareita (35min), pätkiä koekuvauksista (2min), pieleen menneitä otoksia (3min), vaatimattomia poistettuja kohtauksia (5min), hilpeän merkillinen teaseri ja traileri. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: M. Night Shyamalan
Pääosissa: Paul Giamatti Bryce Dallas Howard Bob Balaban
Tarina: M. Night Shyamalan
Kuvaus: Christopher Doyle
Musiikki: James Newton Howard

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2006Kesto: 110 minuuttia
Julkaisija: Warner Bros.Kuva:
VC1 1.85*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1 EX
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 203270EAN: 7321944829698

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Warner Bros.) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään